Hlavní obsah
Názory a úvahy

Venkovani v Praze aneb Vezmu syna na traktory a na kupu hnoje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Freepik

Co budeme ve čtvrtek dělat? Venkov přijel do Prahy, tak se půjdeme podívat na traktory. A nakonec jsme viděli a cítili i kupu hnoje.

Článek

V Praze není moc možností, jak vidět zemědělskou techniku. Lze vyrazit do muzea nebo na periferii města a tím možnosti vesměs končí. Když proto venkovani dorazí do Prahy, je to zajímavé zpestření pro každého malého kluka. Když jsem se dozvěděla, co se u nás v Praze odehraje ve čtvrtek, neváhala jsem a přizpůsobila tomu program.

Jdeme na traktory

Žádné muzeum, kde jsou jenom stojící, historické exponáty. Když traktor, tak pořádný, velký, moderní. A ne jenom stojící, ale jedoucí, blikající, troubící. A ne jenom jeden, ale ať jich je několik. To byl jasný plán na čtvrteční den, kdy nespokojení jezeďáci uspořádali další protestní akci u nás v Praze.

Co chtějí? Je mi to fuk

Zprávy o tom, že se zemědělci z venkova chystají do Prahy jsem jenom letmo prolétla. Je mi úplně jedno, co chtějí a jestli toho dosáhnou. Předpokládám, že jim jde o prachy a myslí si, že když v hlavním městě České republiky udělají bordel, že jim je snad někdo dá. No, na rozdíl od těch šílenců kteří chodí po magistrále, co chtějí aby se po Praze jezdilo třicítkou, je v případě rolníků možnost podívat se na zajímavou techniku. Ne, že by mě to zajímalo. Na vesnici bych nechtěla bydlet ani den. Ale pro syna bude tohle zajímavé zpestření dne.

Mami, traktory!

Na internetu studuji plánované trasy i odstavná parkoviště, kde bude možné vidět jich co nejvíc. Úřad vlády ČR a Letná, to jsou dvě hlavní stanoviště, kde si můj syn přijde na své. A taky že jo. Zaparkované traktory na Letné byly pro něho zážitkem. Úřad vlády už menší. Dívat se na kupu hnoje a poslouchat hordy sprostě nadávajících křupanů, nebyla dobrá volba.

Přijeďte zase

Doufám, že se svými požadavky nepochodíte a do Prahy za námi přijedete znovu. Opět ráda zpestřím synovi den a vezmu ho podívat se na pár stovek pořádných traktorů. Jen doufám, že se ve vás natolik nevzhlédne, že bude měnit své vysněné povolání. Že místo popeláře nebude chtít být jezeďákem co přijel do Prahy blokovat dopravu a vyřvávat v ulicích.

Anketa

Schvalujete protest zemědělců?
Ano, schvaluji
71,7 %
Ne, neschvaluji
28,3 %
Nevím
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 60 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz