Hlavní obsah

Proč jsou demonstrace Jindřicha Rajchla zbytečné a nic nezmění?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Jedna z demonstrací.

Jindřich Rajch svolal na 16.9. protest s názvem Česko proti vládě. Navazuje na předchozí protesty pod názvem Česko proti bídě.

Článek

Česko proti vládě, bída byla poražena!

Samotné grafické zpracování hlavního letáku je minimálně zvláštní. Jindřich Rajchl, který svolával demonstrace právě proti bídě po roce změnil grafiku, která znázorňuje přelepení „bídy“ za „vládu“. Jak to mají chápat jeho voliči?

On sám se pasoval do role člověka, který jako jediní je schopný „bídu“ porazit. Říkal, že bez ruského plynu náš průmysl zažije totální kolaps. Nebo že budeme kupovat litr benzínu za 100 Kč. Přiznává tímto letákem, že se pletl a bídu tedy porazila stávající vláda?

Foto: ceskoprotibide.cz

Část zmíněného plakátu

Je úplně jedno kolik dorazí lidí, protože všichni víme, že tu jsou

V médiích či v živých vysíláních Jindřicha Rajchla se bude následně debatovat kolik vlastně na jeho demonstraci dorazilo lidí. Bylo to snad 20 000? 50 000? 100 000? Nebo dokonce 200 000?

Je to úplně jedno, protože nejen, že se nic nezmění, ale především vších víme, že tu v opozici dle posledních parlamentních voleb je:

SPD, Trikolora, KSČM, Přísaha, „Švýcarská demokracie“, „VOLNÝ blok“, "Otevřeme ČR normálnímu životu": 1 069 503 voličů.

V menší míře pak zcela jistě může Jindřich Rajch oslovit i méně extrémní opoziční hlasy: ANO + ČSSD: 1 708 537 voličů.

Potencionálně jsou zde miliony lidí, kteří pravděpodobně nebudou souhlasit s žádným vládním krokem, jsou v opozici a mají jednoznačně právo se kdykoliv ozvat. Jsou ale strašák pro vládu? Rozhodně ne.

Protest pár stovek lidí na Klárově jako mnohem větší problém

Vláda jednoznačně chápe, kdo jsou a nejsou její voliči. Protest na Klárově, který svolal spolek Milion chvilek na 23/8/2023 s názvem „Poslední kapka Pavla Blažka“ je rozhodně pro vládu Petra Fialy větším strašákem, než kdyby se sešlo jakékoliv množství jeho nevoličů kdekoliv jinde.

Na Klárově totiž byly voliči dnešní koalice a ztráta jejich hlasů by byla kritická.

Proč tedy Jindřich Rajchl pořádá demonstrace?

„Sejde z očí, sejde z mysli“. Jindřich Rajch potřebuje nutně udržet pozornost. O hlasy stejných lidí bojuje mnoho uskupení a parlamentní volby jsou strašně daleko. On potřebuje být ten, kdo naslibuje nejvíc, bez ohledu na fakta nebo reálnost slibů. Bude zajímavé sledovat do jakých extrémů se tento obchodník se strachem vydá.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám