Hlavní obsah

české školství

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

REAKCE NA NÁVRH MINISTRA ŠKOLSTVÍ.

Článek

Chtěla bych reagovat na návrh ministra školství na zkrácení školní docházky.Souhlasím s panem ministrem, že pro základní školství je 8 let dostačující. Žáci pokračují v dalším vzdělávání na středních školách .Za to má pan ministr u mne palec nahoru. Jen by se měl zaměřit také na problém odkladu nástupu do školy. Ten by měl být povolen jen v výjimečně v odůvodněných případech. Je to zbytečně ztracený rok jak pro dítě, rodiče i pro stát.Někdy se může stát, že je dítě zaskočené nástupem do školy a neví si rady. To se ale většinou srovná během krátké doby.Záleží na rodičích a také učiteli. Vím o čem píši z vlastní zkušenosti.

Ještě mi to nedá a mám poznámku k hodnocení učitelů. V dnešní době, kdy se všechno zdražuje přeji učitelům slušné platy za jejich nelehkou práci.Dnešní děti nemají tu úctu k učitelům ,mají dojem že si mohou všechno dovolit.Na druhou stranu si myslím, že jen přidávání na platu z učitelů lepší odborníky neudělá.Učitelské povolání je poslání,učitel děti dokáže pro svůj předmět nadchnout a zaujmout.Pak je to dobrý učitel.Ten učitel,který čeká na zazvonění jako děti, jen aby hodina skončila je špatný učitel a vysoký plat z něho dobrého neudělá.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám