Hlavní obsah
Bydlení

Žijme podle přírody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Marcela Zlatohlávková

Bez lásky nezaložíš ani kvetoucí zahradu, ani šťastný domov

Domov je tam, kde se směješ i pláčeš. Kam se vracíš z cest a kde cítíš lásku. Kde se můžeš vypovídat a kde cítíš tu největší radost. Domov je kousek tvého srdce, tvého já.

Článek

Vytvořit si harmonický domov možná přijde někomu jednoduché, ale zase tak úplně jednoduché to není. Naši předci dobře věděli, že postavit si někde obydlí stojí velkou námahu, a že ne všechna místa jsou pro stavby domů vhodná. Na rozdíl od nás více o těchto věcech přemýšleli a nikdy by je nenapadlo nastěhovat se do domu, který je zatížený nějakou tragédií. Energie (a to jak kladná, tak záporná) se otiskuje do zdí i do samotného místa. V dávných dobách se takové domy opouštěly a říkalo se jim „strašidelná místa“. Časem se ale začalo rodit stále více lidí a bylo potřeba, aby měli všichni střechu nad hlavou. Lidé obydleli i domy po odsunutých Němcích a nikoho ani ve snu nenapadlo, že jsou místa zatížena prokletím. To, že v těchto domech lidé trpí leukémií či rakovinou, nikdo nepovažoval za nic mimořádného. Současní obyvatelé vnímají narušenou harmonii, ale nerozumí jí, neslyší stará poselství a varování. Stále častěji navštěvují lékaře pro poruchy spánku, stres, úzkost, deprese a jiné neduhy, rozpadají se jim rodiny a sousedské vztahy jsou napjaté. Svůj domov však odmítají opustit, vždyť je pořízení nového bydlení stálo tolik peněz… Pokud by se ale dělala nějaká věrohodná studie, možná bychom se podivili, co všechno by nám ukázala. Energie jsou věčné. Lidé, zvířata, rostliny umírají, domy se boří, přehrady se protrhávají, ale energie toho všeho tu zůstává a nezničí je ani čas.

Ne každý ale bydlí ve starém domě, stejně tak jsou zatíženy i byty. Pokud v bytě někdo zemřel násilnou smrtí nebo se v něm dlouho trápil, je takový byt prosycený negativními energiemi, které zatěžují dalšího majitele. Je to stejné, jako kdybychom sbírali starožitnosti či nosili prsten po zlé tetě, která už zemřela. I v takových věcech a špercích zůstává „otisk“ energie, který může ublížit a většinou i ublíží. Když někdo dlouho umírá v bolestech při rakovině a někdo další se do takového bytu nastěhuje, může ho stihnout i tentýž osud.

Při výběru vlastního bydlení je také důležité místo, na kterém objekt stojí. Většinou to jediné, co uděláme, je to, že si zjistíme na katastru nemovitostí, zda není nemovitost zadlužena nebo zda nemá zástavní práva. Už nás ale nezajímá, jestli nestojí na místě bývalých válek a bojů, obětišť či popravčího místa. I to je ale velká chyba.

Pokud už nějakou nemovitost vlastníme, máme tedy svůj domov, můžeme i ten ovlivnit tak, abychom se v něm cítili dobře a spokojeně. Domov je místo, kde bychom si měli odpočinout, kde můžeme i pracovat, vždycky se v něm ale musíme cítit dobře, jinak to ovlivní jak naši psychiku, tak zdraví.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz