Hlavní obsah
Názory a úvahy

Jak nám kuřáci komplikují život

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Marek Zelinka/Leonardo.ai

Přestože je situace lepší než před padesáti lety, pořád je mezi lidmi nemalé procento kuřáků a jejich vnímání světa neodpovídá realitě.

Článek

Anketa

Jak vnímáte kuřáky?
Jsem kuřák
32,9 %
Nejsem kuřák a kuřáci mě nijak neobtěžují
14 %
Nejsem kuřák a kuřáci mě čas od času znepříjemňují život
53,1 %
Celkem hlasovalo 429 čtenářů.

Už je to nějaký pátek, co začal platit zákaz kouření v restauracích a podobných zařízeních. Kuřáci dnes proto argumentují, že když jsou v otevřeném prostoru, tak nikoho neomezují. Každý z nás se ale už setkal s někým, kdo šel o krok před ním a zapálil si, nebo stál vedle na zastávce a kouřil. Sám za sebe říkám, že ten kouř zůstává v ovzduší a je velmi obtěžující.

Na zastávce je kouření zakázáno, ale pokud nějakého kuřáka slušně napomenete, můžete se setkat i s agresí. Přestože kouřící člověk na autobusové zastávce není v právu, chová se, jako kdybyste vy porušovali jeho práva, a ne obráceně.

Argument: „Jsem doma a můžu si dělat, co chci.“

Ano, pokud kouříte na svém balkonu, tak neporušujete žádný zákon ani nařízení. Ale to neznamená, že je to v pořádku. I takto omezujete své sousedy. V létě kvůli vám musejí zavřít okna pokaždé, když si dopřejete kuřáckou pauzu, a čekají, až vás to přejde, aby mohli zase otevřít. Nevětrat v létě je totiž nesnesitelné, byt se hned přehřeje a hlavně vydýchá.

Kuřte na balkoně, kuřte na zastávce, ale počítejte s tím, že vás za to budou někteří lidé nesnášet, ale co už, dělejte si nepřátele podle libosti.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz