Hlavní obsah

Vraždící šimpanz z Ugandy

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Marek Zelinka/Leonardo.ai

Domýšlivý člověk by si nejraději přisvojil krutost jako svůj vynález, ale to, co bychom mi označili v lidském světě za kruté, se děje v přírodě z minuty na minutu, protože je to praktické.

Článek

Případ šimpanze Saddáma, kterého pomohlo proslavit i trefně zvolené jméno, vybrané kvůli paralelám v krutosti, už slyšelo mnoho lidí. Tento primát však nebyl jediným šimpanzem, který děsil západní Ugandu.

Deset let po masovém útoku Uganďanů na šimpanze Saddáma se objevil druhý predátor. Tento šimpanz byl starší a robustnější. Vědci se domnívají, že ho k lovu lidských děti dohnala ztráta přirozeného prostředí odlesňováním, ale to je jen domněnka.

Co spáchal šimpanz KIKI

Kolik bylo obětí tohoto primáta se mi nepodařilo dohledat. Britský článek ale popisoval průběh napadení u jednoho z případů. Pokud máte slabší povahu, varují, další výjevy jsou drastické.

Mladá žena popsala, jak při sbírání rostlin na poli spatřila robustního šimpanze. Řítil se přímo na ni, proto běžela jako o život k lidem. Bohužel špatně došlápla, spadla a její malý syn jí spadl ze zad na zem. Pronásledující šimpanz využil situace, popadl dítě a dal se s ním na útěk. Přestože měl oproti lidem, kteří se téměř okamžitě vydali chlapci na pomoc, šimpanz jen malý náskok, stihl způsobit drastická zranění. Svědci popisují, že útočníka našli sedět na dítěti, přitom mu okusoval obličej. Chlapci se podařilo útok přežít, ale bohužel nakonec podlehl svým zraněním.

Anketa

Myslíte si, že za útoky mohlo odlesňování nebo přirozená krutost a instinkty?
Odlesňování
100 %
Instinkty
0 %
Celkem hlasoval 1 čtenář.

Zdroj:

https://www.dailystar.co.uk/news/latest-news/face-eating-baby-killing-chimps-33377642ttps://www.dailystar.co.uk/news/latest-news/face-eating-baby-killing-chimps-33377642

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz