Hlavní obsah
Názory a úvahy

My máme vládnoucí politiky?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Panečku, to je objev, přímo zjevení. Zasmrádlé a zatuchlé vody českého rybníčku se pohnuly, bahýnko, číhající na dně smradlavého rybníka vybublalo na povrch a gejzíry bahna šplíchají na nás všechny.

Článek

Vždyť se nic zásadního nestalo. Vládnoucí koalice dostala v krajských volbách naloženo, právem, a jediný, kdo to nečekal, byla vládnoucí pětikoalice sama.

Všichni začali zuřivě kopat nohama kolem sebe, protože jim došlo, že voliči volí. Zřejmě zapomněli voličům říct, že existují. Také, že vládnou. Zatím to tak nějak běželo samospádem. Aby ne, dolů z kopce to jde dobře. Vláda si toho sice nevšimla, ale voliči ano.

Neumím psát moudré politické glosy, na to jsou jiní experti. Někteří dokonce tak skvělí, že zvládnou vyjádřit „přání otcem myšlenky“ pěti tisíci slovy a ještě to doložit pečlivě vybranými odkazy. Nebudu se jim plést do řemesla.

V tomto ohledu mě zaujalo, že hejtman Kuba (ODS) údajně nakládá Pirátce Richterové, která se prý nezmůže na slovo. Podle utnutí videa jí to slovo ani nebylo dáno. Těch politických, agitatorských keců, že my nic, my jsme křišťálově čistí, už tu taky bylo dost, až moc.

Jediné, čeho se občanům dostane, budou opět jen manipulace, lži v duchu - co nejde dokázat, to se nestalo, případně - když to bylo dokázáno, určitě je to podvrh. Prostě vzájemné obviňování a urážky.

Vidím, co vidím. Piráti pohořeli, je mi to líto, ale bylo to nutné, aby se konečně probudili a uvědomili si, s kým se to ve skutečnosti zapletli. Buď využijí situace a budou opět sami za sebe, zároveň se ovšem budou muset dívat, jak krysy opouštějí loď. To není vůbec špatné, naopak. Jako na každou politickou stranu, která rychle vystoupala nahoru, se na ni nabalila spousta škodlivého póvlu, který chce vytěžit z příznivé situace co nejvíc - pro sebe. Bude to jednoduché, jako když pes oklepe blechy. Utečou už samy.

Petr Fiala, jakožto premiér, se konečně projevil. Musím uznat, že vydržel dlouho skrývat svou tvář. Podle všeho na popud zvenčí, vyhodil z vlády ministra Pirátů, Ivana Bartoše. Konečně, řeklo by se. Podle všeho se zdá, že se tím střelil do vlastní nohy. Nebo do hliněných nohou celé ODS?

Způsob vyhazovu, jaký Petr Fiala zvolil, byl mimořádně nešťastný, mírně řečeno. Nemírně řečeno, byl křivý a podrazácký a viděli to všichni.

Především to viděla opozice a viděl to Andrej Babiš. Jistě ho to potěšilo, taková třešnička, posazená na jeho vítězný dort krajských voleb.

Nu, říká se, že kdo nic nedělá, nic nezkazí. Bohužel zkazit, co zkazit, přímo zvorat první viditelný premiérský počin, to je opravdu kumšt.

Vážená bortící se koalice, nakládačku jste dostali od Andreje Babiše, nikoliv od sebe navzájem a jeden obětní beránek to nespraví. ODS dostala varování od svých voličů, protože to zvorala, Piráti i Ivan Bartoš jsou v tom nevinně.

Já vážně netuším, jak se mohl vážený profesor a politolog navrch, dopustit tak kolosální hlouposti a předvést národu krvavou oběť. Na to se už dávno nehraje, voliče to převážně nezajímá. ODS zase nezajímá, co zajímá voliče, takže zběsile, v čele s premiérem, běží v křeččím kolečku a poběží, dokud je to setrvačností nevyhodí ven.

Takže obvinění poletují sem a tam, ODS konečně ukázala, co je zač, co vždy byla zač. Všichni už budou vědět, že podrazíš jednoho, podrazíš i druhého.

Kdo bude na řadě příště? To sice nevím, ale jedno vím jistě, že opozice v téhle chvíli nemusí dělat vůbec nic, stačí počkat, až se naše „velká pětka“ zničí sama, protože nikdo už nemůže věřit nikomu.

Ať už to u Pirátů dopadne jakkoliv, kostky jsou vrženy. Alea iacta est. Bohužel tento vrh je velmi, velmi nešťastný. Jeden chybný hod rozpoutal důsledky, které ztěží půjdou uhladit do sněmovních voleb.

Právo vrhu má ještě prezident, ale jediné, co by pomohlo, všem pánům politikům, neb dámy nebudou ve velké hře, napohlavkovat a poslat je zpátky do práce. Všechny, protože od průšvihu a od rozdělané práce se neutíká. To by totiž byl jediný přijatelný signál voličům.

Odváží se pan prezident? Měl by si ty zlobivé hochy srovnat, hoši i dívky v politice by si měli přestat bořit bábovičky, mlátit se různobarevnými kyblíčky po hlavičkách a hodně rychle se vrátit do práce.

Tohle je totiž mimořádně nebezpečná hra, která má dopad na celou zem, kterou mají politici spravovat, nikoliv ničit svými pitomými rádoby politickými hrátkami.

Zdroje:

https://zivotvcesku.cz/richterova-dostala-od-kuby-takovou-cocku-ze-jen-pokyvovala-hlavou-a-mrkala-jako-o-zivot/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sbrowser#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sbrowser.box

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz