Hlavní obsah
Rodina a děti

Pracovní nabídka, která se neodmítá?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Elisa Ventur, Unsplash

Existuje mnoho profesí, některé náročné, jiné méně. Snad každého ale jeho práce někdy štve a s chutí by ji vyměnil za jinou.

Článek

Co byste říkali třeba na tento popis pracovní náplně? Podotýkám, že nejde o zrovna ojedinělou pozici.

Od nevidím do nevidím

Pracovní doba je proměnlivá, ale jedná se převážně o minimálně 12hodinové směny, po kterých následuje v lepším případě pracovní pohotovost. V horším řešíte práci téměř nonstop, musíte být dostupní a okamžitě se dostavit na zavolání. Víkend? Co to je?

Kdo je tady šéf?

Svého nadřízeného máte sice moc rádi a občas je s ním i legrace, ale co si budeme povídat, někdy byste ho nejraději poslali někam. Domluva s ním je totiž dost obtížná. Má velký problém říct, co po vás vlastně chce, nebo to naopak dokáže omílat pořád dokola, i když vy víte, že je to úplný nesmysl. Jeho požadavky jsou vůbec často poměrně iracionální, ale nenechá si to vysvětlit. I když máte vyšší vzdělání než on. Sem tam na vás dokonce fakt hnusně řve. Klidně před lidmi, až je vám trapně. Nechápete, proč to dělá. Když jste to zkoušeli zjistit, nahodil pokaždé svatouškovský výraz, jako by se nic takového nikdy nestalo, takže jste se prostě smířili s tím, že to jednou za čas přetrpíte. Taky téměř u všeho potřebuje vaši asistenci. I když je jeden z vás zrovna na záchodě.

Co že to vlastně celý den děláš?

Práce jako taková není zas tak hrozná, i tak je ale psychicky i fyzicky náročná. Vyžaduje velkou dávku zodpovědnosti, výborné organizační dovednosti, schopnost dlouhodobého soustředění a zároveň pohotové reakce. Občas uplatníte i nějakou tu kreativitu. Bohužel celkově je to ale rutina a není se moc kam posouvat. I když permanentně nestíháte, stejně nevidíte výsledky a máte pocit, že zakrňujete. Sotva dokončíte úkol, můžete začít znovu, protože to někdo jiný pokazil, změnily se požadavky nebo obojí naráz. Takže ačkoli se všemožně snažíte o inovace, networking a implementaci zajímavých projektů do budoucna, šéf má často jiný názor a vaší iniciativy si neváží. A někdy jste prostě rádi, že jste odškrtali denní to-do list.

Dvojčlenný tým

Kolegu máte jen jednoho, a navíc jen na částečný úvazek, protože pracuje full-time ještě jinde. Jste rádi, když se v práci vůbec stihnete pozdravit a říct si stručně, jak se máte. Tak nějak tušíte, že čtyři týdny dovolené asi nejsou. Jste prostě nenahraditelní a tečka. Přestávka na oběd? Že na ni máte nárok? No to možná ano, ale vašemu šéfovi je to upřímně jedno, takže někdy ji máte okolo poledne, jindy ve čtyři a někdy taky vůbec, takže jíte potají, co kde najdete. Že byste s kolegou klábosili u kafe, rozhodně nehrozí.

Učiněný zlatý důl

No tak ale když je to dobře placené, dá se vydržet ledacos, říkáte si. Jistě. Tahle práce je ohodnocena přímo královsky - máte něco mezi krásnými 12 a 35 Kč čistého na hodinu. Paráda!

Dřina, která stojí za to

Proč by to někdo vůbec dělal, říkáte si? Vždyť je to otročina. I přesto se nabídka na tuto pozici neodmítá a pro mnohé je to místo snů. Protože je to zároveň ta nejvíc smysluplná práce, kterou můžete mít. Když se na vás „šéf“ usměje, zahřeje vás to u srdce tak jako nic jiného. A s trochou štěstí a trpělivosti i ty výsledky jednou uvidíte. Název pracovní pozice jste už asi odhalili. Nejvtipnější na tom ale je, že to celé je ve skutečnosti jedna velká dovolená!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám