Hlavní obsah
Lidé a společnost

Cestování do Japonska s tetováním poskytne omezený zážitek a nežádoucí pohledy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Markéta Rohovská, Pexels z Pixabay

Někdo bere svoje tělo jako plátno, které je potřeba pomalovat. Jinde se tělo bere za posvátné a není dovoleno žádnému zásahu.

Článek

Stále více potkávám lidi, kteří mají tetování, a naopak se zdá, že těch, kteří nemají na svém těle žádnou kérku, je stále méně. Ovšem ne ve všech zemích je tetování běžné. V Japonsku má asi jen 3 % populace tetování. Pokud tam vyrazíte na dovolenou a máte tetování, očekávejte, že místní obyvatelé se k vám mohou chovat rezervovaně, nebo vás dokonce ignorovat. V buddhismu a šintoismu je čistota těla důležitá a tetování je vnímané jako projev nedostatečné úcty k zdraví nebo je to určitý druh zneuctění. Mnoho Japonců si tetování stále pojí se zločinem a s mafií.

Japonská agentura pro cestovní ruch apeluje, aby se japonská kultura přizpůsobila dnešním změnám a umožnila vstup potetovaným zahraničním hostům. Do některých lázních a onsenu (horké prameny) je pro lidi s tetováním vstup zakázán.

Dokonce i v některých restauracích vám nebudou chtít umožnit vstup do restaurace nebo se nebudou na vás lichotivě dívat. Jestli chcete navštívit posilovnu, je nutné tetování skrýt.

Uvidíme, jestli za pár let tetování pronikne ve velkém i do Japonska, nebo těla zůstanou „čistá“.

Anketa

Máte tetování?
Ano
26,9 %
Ano, ale už ho nechci
0 %
Ne, ale chci
0 %
Ne a nechci
73,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 26 čtenářů.

___________

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz