Hlavní obsah
Lidé a společnost

Farářka Martina Viktorie Kopecká miluje ženu: v Boha věří dál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Markéta Rohovská, wikipedia

Farářka Církve československé husitské Martina Viktorie Kopecká vydala v tyto dny knihu s názvem Zpověď farářky, kde přiznává i vztah se ženou. Jak to přijmou její věřící?

Článek

Martina Viktorie Kopecká je známá i díky účasti StarDance, kde tančila po boku Marka Dědíka. Už účast v taneční soutěži vyvolala rozruch, protože se někteří neztotožňovali s tím, že by farářka měla někde tančit a ukazovat tak své nohy. A nyní přichází s knihou a se šokujícím přiznáním. Jak sama říká, nechtěla už okolí lhát, a navíc se ji všichni ptají na manžela a přejí ji někoho dobrého po jejím boku. Přiznání nebylo jednoduché, ale samotné se jí ulevilo, že šla s pravdou ven.

I když zažila i heterosexuální vztah, tak před deseti lety zjistila, že se ji líbí ženy. Její nadřízený biskup o tom ví. Jak sama říká, vybrala si církev, která je otevřená, lidé v ní jsou vnímaví, nestaví řád nad člověka. Uvidíme tedy, jak toto její přiznání přijmou nejen věřící, ale i ostatní lidé. Kdyby však toto doznání mělo ukončit její kariéru farářky, tak bude i dále věřit v Boha.

Nyní Martina prožívá vztah s Andreou, se kterou se cítí být šťastná a chtěla by s ní prožít celý život. Přeji jí, aby tomu tak opravdu bylo a ona byla ve svém osobním životě šťastná a neohrozilo to ani její pracovní život.

Anketa

Jste pro manželství homosexuálů?
Ano
44,5 %
Ne
51,6 %
Je mi to jedno
3,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 128 čtenářů.

__________

Zdroj:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz