Hlavní obsah
Aktuální dění

Nechala dítě v autě na slunci, k policii byla následně arogantní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Markéta Rohovská, StockSnap, Pixabay

Každý rok se to děje, není to první případ, a bohužel asi ani poslední. Děti uzamčeni v rozpáleném aute. Aroganci matky nedokážu pochopit.

Článek

Pořád a stále dokola, proč se lidé nepoučí? Nedávno se zachraňoval pes z rozpáleného auta, který bohužel zemřel, dneska pětiměsíční batole. A k tomu se paní chová k policii arogantně. To nemůže být milující matka. Jak může, tak maličké dítě nechat v autě na sluníčku? Inteligence paní je tak mizivá, že neví, co se mohlo stát? Vždyť ani pootevřené okýnko nestačí. Teplota se šíří v uzavřeném autě velmi rychle. Dítě má skutečně štěstí, že si někdo všiml, že je uvnitř. Protože se mohlo stát, že by „matka“ našla dítě přinejlepším přehřáté. I když odcházíte na malou chvíli, tak nikdy nenechávejte dítě ani zvíře v autě, protože z malé chvíle se může stát i hodina, a to může být smrtící.

Bohužel se staly i situaci, kdy člověk ve spěchu zapomněl, že není v autě sám. Na zadní sedadlo k dítěti doporučuji si dát kabelku, peněženku, něco, co nutně při vystupování potřebujete, aby se třeba nestalo, že dítě spí a vy při důležitém telefonním hovoru na něho třeba zapomenete a vyběhnete něco urgentně řešit. Většina je zvyklá mít kabelku stále u sebe, takže vás to může vrátit zpátky do přítomné reality a připomenout vám, že vzadu spí váš miláček.

Doufám, že BESIP rozjede kampaň ohledně přehřátí v autě a budete to každoročně opakovat. I když nejsem si jistá, jestli by to některým lidem pomohlo a došlo jim, co vše se v autě může stát.

_____

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz