Hlavní obsah

A pak že konstelace prý nefungují

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jiří Vítek / Seznam.cz

1043

Jedna moje klientka už přenášela. A s každým dnem těhotenství navíc byla nervóznější a nervóznější. Nakonec mi zavolala na kurz, abychom jí všichni pomohli, aby nemusela mít císařský řez.

Článek

Protože ten byl v jejím světě známkou selhání. A podobných podmínek měla tolik, že pro mě bylo samozřejmé, že proces porodu zastavila tím, jak si ho vysnila.

Takže když už všichni účastníci kurzu dostali, co si zaplatili a někteří ještě víc, tak jsem poprosil zbylé lidi, abychom jí pomohli. Bylo to těžké, protože ona na sebe tlačila a tudíž i na nás. Ale nakonec si uzdravila svůj pocit, že císařský řez je špatný, že jen přirozený porod je dobrý, že rozhodnutí lékařů o vyvolávání porodu je špatné atd. A na konec jsem se dostali k jádru – k tomu, že každé ženské tělo v ženské energii je přirozeně moudré a ví správný čas i způsob porodu. Jen je potřeba ho nezatěžovat starostmi, potřebou dokonalosti a všemi věcmi, které jsou proti ženské energii a tudíž zabraňují porodu.

A pokud žena není v ženské energii, tak je úžasné, že máme lékaře, kteří si vědí rady v každém případu, kdy žena neumí porodit přirozeně a sama.

A večer, o 4 hodiny později, přišla od ní SMS: „Martine, porod začíná. Děkuji vám všem moc za všechno. Předcházel tomu ještě hodinový rozhovor s 1 úžasnou porodní asistentkou a hned potom to přišlo.“

Samozřejmě je možné, že to mohla být náhoda. Ale už samotný fakt, že klientka se po konstelaci přestala vinit za to, kdyby ten porod byl proběhl přes císařský řez, už jen toto ji velice uklidnilo. A když je žena klidná a v bezpečí a když se naladí na své tělo (to jsme dělali na závěr celé konstelace), tak přestane šlapat na brzdu a celý porod spontánně začne.

Porod v pořádku znamená, že se žena uvolní

A pak je přirozené, že „Porod proběhl rychle, bolelo to o dost méně, než při prvním porodu a jsme bez poranění.

Protože poranění a problémy při porodu vznikají, když je ženské tělo v křeči a neumí se uvolnit. Ale bohužel jsme se nedostali tak daleko, aby klientka mohla zažít orgasmický porod, který je možný v případě, kdy se žena cítí v bezpečí a díky tomu se může úplně uvolnit. A to je tak řídký jev, že o této možnosti většina žen ani netuší.

Ale tady celý příběh nekončí

Za 2 dny jsme dostal další SMS: „Vždycky večer mám splín. Nejde mi otevřít srdce. Připadám si taková odpojená.“

Ale ukázalo se, že není odpojená, ona jen cítí smutek. A to je v pořádku, když ho cítí, protože ten smutek se vyplaví jejími slzami a pak přijde radost a úplné přijetí dítěte. Ale protože paní nechtěla čekat, tak i přesto, že jsem jí upozorňoval na sílu toho, co ji čeká, když to bude chtít urychlit, tak si zvolila uzdravit si svůj smutek. A protože paní si už umí pomoct i sama (to se může naučit každý, jen někdo k tomu potřebuje rok a jiný třeba 5 let), tak další den jsem dostal tuto SMS: „Martine, včera jsem si dělala terapii na to, že nic necítím a dneska jsou pocity tak intenzivní, že budu muset poprosit o jejich zmírnění. Celej den brečím štěstím a úplně mě bolí srdce, jak se ve mně všechno otvírá“.

s = v * t

Tento vzorec zní ujetá dráha je průměrná rychlost krát čas. Učili jsem se ho každý ve fyzice, jen nám nikdo neřekl, že tento vzorec platí i pro psychologii.
Takže když má někdo čas jen měsíc na to, aby se uzdravil, protože jinak zemře, tak to znamená, že bude muset jet tak rychle, že to pro většinu není možné. Zatímco kdyby se začal pomalu uzdravovat už v době, kdy je ještě fyzicky zdravý, tak by nejen nemusel umřít, ale ani by nemusel onemocnět.        

Ale bohužel patří k lidské přirozenosti, že raději nic neřešíme, až když je pozdě. A raději s vaničkou vylejeme i dítě, protože je těžké naučit se odlišovat
1. ty, kteří pomáhají
2. ty kteří si to jen myslí a nepomůžou.
3. ty, kteří si myslí, že pomáhají a ve skutečnosti ubližují
4. ty, kteří vědomě ubližují

Kdybychom se k zubařům chovali jako k psychoterapeutům

Tak bychom vyhnali zubaře, kteří působí bolest a jen díky tomu mohou naše zuby zachránit.
Zatímco bychom věřili těm, kteří by zuby přemlouvali a říkali jim, jak jsou krásné. A pak bychom za měsíc šli na pohřeb jejich pacientům. Protože u zubařů jsou následky viditelné velice rychle. Zatímco u lidí, kteří se zabývají psychikou, jsou vidět skutečné následky až za 10 let. Protože je snadné „začarovat“ problém, aby tudy nešel a za 10 let šel jinudy, přes důležitější orgán.

Zatímco skutečné uzdravení znamená, že problém už není a místo něj je pozitivní emoce. Ale to jde jedině tak, že se negativní emoce uzná, pochopí, k čemu mi slouží a řekne se jí „Děkuji ti za tvé věrné služby“.
Zatímco když se neuzná, ona si najde jinou cestu, skrze jinou nemoc nebo jiný problém.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz