Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Nejčastější důvod, proč nemůžeme mít trvalý láskyplný vztah a jak to uzdravit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Chcete být v životě takto sám?

Slib věčné lásky vychází z křesťanské víry, že žijeme jeden věčný život, který pokračuje po naší smrti. Takže ho nedávejte, protože kdybych měl pravdu, tak si tím velice ubližujete.

Článek

Jak vám může pomoct cizí konstelace

Konstelace vám může pomoct i v případě, že „pro sebe“ nic neděláte a jen pomáháte ostatním. To je asi nejkrásnější na mé práci. Dokud jsem dělal v Praze, docela často jsem dělal konstelace za stovku, kam mohl přijít i ten nejchudší člověk a mohl si vyřešit své problémy téměř zadarmo.

Krásný příběh se stal po skončení posledního kurzu. Jeden muž byl v jedné konstelaci, kde pomáhal svým kamarádům a v rámci konstelace se zjistilo, že muž v minulém životě slíbil své tehdejší ženě slib věčné lásky na věky věků.

Slib věčné lásky slibujte jen do své smrti.

Jinak budete mít problémy. Protože když se zamilujete do jiné ženy v dalším životě, budete mít problém. Protože ve vztahu se svou ženou „nebudete plně přítomen.“ Protože část vaší bytosti bude všude hledat tu, které jste dal slib věčné lásky. A teď si představte tu hrůzu, když jste slib dal dvou ženám ve dvou různých minulých životech. Ani s jednou nemůžete být plně šťastný, dokud chcete plnit svůj slib.

Že vám to něco připomíná? Že to je nejčastější výhrada žen proti jejich mužům, když je ještě chtějí? Že je to nejčastější skutečná příčina rozvodů? Samozřejmě domnělou příčinou rozvodů jsou nevěra a neschopnost spolu žít.
A proč to necítí muži? Protože muži jsou jednodušší stvoření, kterým stačí dát málo a oni jsou spokojení a tudíž většina mužů ani nezjistí, co jim skutečně chybí ve vztahu, až najednou jsou sami nebo po krk v nevěře.

A tohle ovlivňuje náš život, aniž o tom víme. A přitom by možná stačilo na výrazné zlepšení vašeho vztahu jen ukončit svůj slib, který jste dal (v minulých životech), protože jste věřil církvi, že existuje jen jeden nekonečný život. A teď věříte vědě, že je jen jeden krátký život a chcete kvůli tomu zahodit své štěstí? Jen proto, že věda zatím ignoruje důkazy, které svědčí proti jejímu paradigmatu? A je jen otázkou času, kdy se i věda těmito věcmi začne zabývat a pak budeme konečně schopni zjistit pravdu.

Daná žena necítila oporu ve svém muži.

Ačkoliv jsou ve stavu zamilovanosti. Protože tato žena nebyla schopna cítit od žádného muže oporu, protože ji nedostala od svého táty.
Ale když byl slib věčné lásky změněn na slib věčné lásky do konce tehdejšího života, byla patrná úlevu u všech.

Najednou muž zjistil, že jeho problém s ramenem je pryč

Najednou představitel pořád hýbal jednou rukou. Nejdřív jsme nerozuměli, co se děje. Vypadal, jako když si ruku rozcvičuje a zkouší krajní polohy. A pán nám řekl, že ho nějakou dobu bolí rameno a teď, ať dělá cokoliv, tak ho jeho rameno nebolí ani v krajních polohách. Což je další důkaz toho, že skutečné uzdravení trvá milivteřiny.
Předtím s ním mohl hýbat, mohl ho používat při své práci, netrpěl nesnesitelnou bolestí, mohl přenášet i těžká břemena. Ale sám cítil, že ho rameno neposlouchá tak, jak byl předtím zvyklý. A přestože dělal všechno, co umí, pomohl si, ale ne úplně. A pán je fyzioterapeut, svou práci dělá skoro 20 let, pilně se vzdělává, byl dokonce i na stáži v cizině. A každý den pomáhá lidem se závažnými problémy. Takže své tělo zná velice dobře, stejně jako možnosti, jak si pomoct.

A jak dopadl celý příběh?

Když jsme skončili, tak paní cítila, že má ve svém muži oporu. Protože v konstelaci dostala oporu od svého otce. (A její partner se naučil, jak jí ji dát). A i když se skutečný otec nezměnil, tak ona už ví, že může dostat oporu. Protože v jejím vnitřním světě zažila, jaké to je mít ideálního otce a tuhle zkušenost jí už nikdo nevezme.

Fyzioterapeut se jmenuje Radek

a přestože mi článek odsouhlasil, nechce uvést celé své jméno. Protože i pro tak otevřeného člověka je nemyslitelné, aby se ke své pravdě přihlásil, protože nikdo neví, jaké následky by pro něj pravda mohla mít. A tohoto strachu, který máme všichni více či méně, mohou zneužívat lidé, kteří chtějí vytvořit dojem, že oni zastupují většinu. Takže jestli máte aspoň trošičku odvahy, podepište petici za to, aby všechny terapie mohly existovat i nadále a aby lidé sami rozhodli, co patří na smetiště dějin a z čeho bude nový druh uznávané (psycho)terapie.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Fyzioterapeut

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz