Hlavní obsah
Satira

Černochová chce vyhodit Řehku, je lepší na sockách. Má Charlie ještě šanci?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Oficiální Facebook ministryně obrany Jany Černochové

Nevypadají jako přátelé na život a na smrt.

Šéf armády by si mohl dát páku s prezidentem Pavlem a prohrát, pokud mu to ovšem jeho ego dovolí. Pak by měl krytí jisté a cestu na Hrad otevřenou.

Článek

Něco se už dlouho děje mezi šéfkou obrany Janou Černochovou (ODS) a náčelníkem generálního štábu armády Karlem Řehkou. Co dřív vypadalo jako „co se škádlívá, to se rádo mívá“, to se změnilo v boj o trůny. Jana by Karla, jemuž okolí říká stejně, jako říkal Vinnetou Old Shatterhandovi - Charlie, nejradši vyhodila.

Oč jde? Je to přísně tajné, proto to víme. Jana nade vše miluje sociální sítě a nesnáší, když jí tam někdo jako Charlie leze do zelí.

Na sockách předloni proslula návrhem, ať Česko vystoupí z OSN, jež „fandí teroristům“. Jindy na sítích kralovala fotka, jak bojuje za americké stíhačky: poprsí s nápisem „Eftřicetpětka je nejoblíbenější holka v alianci“ vystrčila na k smrti vyděšeného Babiše.

A teď se jí do socek začal montovat Řehka, hned na sebe strhl pozornost a byl chválen. To si dovolil moc. Jana Charliemu socky zakázala (Masaryk přece na síti X taky nebyl, že) a, protože je integrální, na zasedání výboru pro obranu ve sněmovně to zapřela.

Ale znovu, oč jde? Zlí jazykové tvrdí, že Charlie Janu odmítl, jenomže to není možné, vždyť, jak sama před poslanci zdůraznila, je jeho nadřízená a má „pravomoc i vůči vojínovi“. Ne, jde o to, že by Charlie mohl jednou vystřídat Petra Pavla, protože na Hrad teď volí generály. Janě by to tam slušelo, generálka však není.

Co by Charliemu pomohlo? Ať si dá páku s Petrem a, pokud to jeho ego snese, ať prohraje. Péťa potom video s pákou pověsí na sítě Hradu. Od té chvíle bude snad i „nejoblíbenější holce v ODS“ jasné, že Charlieho nevyhodí, neboť ne ona, ale Péťa je vrchní velitel ozbrojených sil.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz