Hlavní obsah
Satira

Kdo neskáče není Čech, vyhlásil Slovák Andrej německém v Mercedesu-Maybach

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Oficiální Facebook Andreje Babiše

Nestačí pitomě poskakovat po nohou, musíte mít auťák s funkcí Free Driving Mode, jinak neskáče. Potom z vás bude BabiČech připravený na klimazměnu.

Článek

Kdo je vlastně Čech? V době probouzejících se národů (Rusové, Maďaři, Slováci) čím dál důležitější otázka. Guru Andrej má v otázce nacionalismu jasno. Natočil k ní video: „My máme rádi auta! Kdo neskáče není Čech. A ten nesmyslný zákaz aut se spalovacími motory zrušíme.“ Najdete tam vše, jak vymezení národa, tak národní program.

Vypadá to jednoduše. Kdo skáče a má rád spalováky, je Čech. Jakmile však zabrousíte víc do hloubky, začíná problém. Program sedí. Ale kdo tedy patří do Čechů, či přesněji do BabiČechů?

Musí mít skákavé auto. Nestačí skákat po vlastních. Moc aut ale neskáče. Už dřív Andrej na TikToku připravoval svůj nacionální program, který vyžaduje kvalitní páteř: „Tak já mám rád auta, které dobře pérujou. Takže teďka je to Maybach, ale pamatujete na Fantomase? Jak měl tu, toho Citroëna? Tu deux Chevaux? To byla ta Kačena, tak ty pérovaly fantasticky. A na ty naše silnice to fakt potřebujem.“ Jinak je to prý na páteř peklo.

Proč Maybach? Má namontován „Free Driving Mode“, funkci na poskakování. Byla vyvinuta pro to, aby se auto mohlo dostat v poušti z hlubšího písku.

Všímáte si? Andrej sice brojí proti Green Dealu, ale není hloupý, na důsledky klimatické krize se připravuje. Až se řepková pole Agrofertu promění v písek, on se dunami proskáče až na Čapák a jeho babičeší národ za ním.

Abyste se vešli do BabiČechů, musíte koupit Mercedes-Maybach, Kačena nemá Free Driving Mode. Cena mercedesu začíná na 3,872.000 Kč s motorem Maybach S 560 (výbava X222), nicméně cenovka bez příplatků se může vyšplhat až na 6,104.450 Kč s motorem Maybach S 680 4MATIC. (Pro šetřílky, kteří chtějí na své národní příslušnosti šetřit, jsou tu slevy dealerů, „které mohou dosáhnout i klidně přes 10%“).

Tím se počet BabiČechů poněkud scvrkává. Dolarových milionářů je v Česku 34 tisíc. Korunových bude o něco víc. Ale platí: kdo neskáče v Maybachu, není BabiČech.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz