Hlavní obsah
Satira

Přichází Hranatá Legenda, miluje SSmetahumor. Otázka zní: Komu zvoní Hrana?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Oficiální Facebook Filipa Turka

Die Quadratische Legende kommt.

Její zázračné zvolení je další díl České sody, něco jako slavný Čtvrtníčkův díl o Klausovu seznamu homosexuálů. Hraně metaděkujeme.

Článek

Filip Turek je postpolitika. Jaká? Hranatá. Až dosud se kdekdo snažil, aby byla politika kulatá, Turek, český Trump, přinesl hranatou. Až dosud se politici snažili být srozumitelní, teď nastupuje metapolitika.

Jak star motoristů vidí sebe samu? Jako Hranatou Legendu, toho Turka i tu Legendu. Jako bůh obsahuje mužský i ženský prvek. Když někdo sebe (39 let) vnímá jako Legendu, jistě ví, co to slovo znamená: epický literární žánr o životě, smrti, mučení a zázracích světců či mučedníků. (Pěkný výhled.)

Legenda věří ve spalovací motory, jsou jí smyslem života i smrti. Bez nich lidstvo zhyne. Hranatá Spalovací Legenda miluje nacistické symboly. Ráda si zahajluje a nechá se u toho cvaknout, pózuje v helmě odkazující na řecké neofašistické hnutí Zlatý úsvit. Mimořádně vtipné, vždyť členové úsvitu byli odsouzeni za politické vraždy.

Legenda nepopírá zálibu v nacistické symbolice, „mám také dýku SS po otci“, pochlubila se, „…mám mnoho starožitností, trofeje a dary od mých kamarádů“. To se jistě bude v Bruselu líbit.

K vyznání Hrany patří i toto: „Mou zálibou byl vždy metahumor. 30× jsem napsal blbý vtip na téma Hitler apod. díky mé celoživotní vášni jménem Česká soda, kde jsem si v pokračování i zahrál.“ Metahumor je tedy metastází hranatého humoru.

Předpona „meta“ pochází z řečtiny a znamená kupříkladu ,za', nad', ,přes', ale taky může znamenat ,mimo'. Legenda pěstuje mimohumor, což její voliči jistě bleskově pochopili, stejně jako její vášeň pro Českou sodu.

V zázračném zvolení Hranaté Spalovací Legendy pokračuje Česká soda. Ona si dělá ze spalovacích motorů a voličů stejnou pr**l jako si dělal Čtvrtníček z Klause a jeho seznamu homosexuálů. S Legendou bude veselo.

Okamura, Rajchl a Vondra se ptají: Komu zvoní Hrana?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz