Hlavní obsah
Satira

Mistr Zao je Cze Guevara, jeho přikázání zní „Z práce nevyhodíš! Nikdy!“

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Oficiální Facebook Lubomíra Zaorálka

Zaorálek: Vyhazov bez udání důvodu? Never! Z práce nevyhodíš nikdy!

Úžasný muž, ten Zaorálek. Další jeho přikázání: „Důchodcům přidávati budeš, ber, kde ber!“ Jiné: „Stíhačky F-35 nenakoupíš. Never!“ Více Zaorálků nám třeba.

Článek

Mistr Zao se stal vůdcem socialistů táhnoucích polidštit nelidskou Evropskou unii, ale jako lev bojuje především za klid pro české zaměstnance.

Citujme Zaa: „Ráno se vzbudíte a nebudete vědět, jestli vás ten den nevyhodí z práce.“ Takový svět podle Zaa připravuje Fiala, který chystá výpověď bez udání důvodu. „Výpověď by měl ale dostat především premiér, který ztrácí důvěru lidí a vyvolává strach a nejistotu.“ Není jasné, proč tedy Fialovi výpověď nedá?

Mistr Zao hlásá, kudy chodí, že onen Fiala neudělá dobře nic, nic, nic. Co nic? Tak třeba nechce přidat důchodcům jen proto, že nemá peníze, chápete to? Neskutečné. Podlé.

Co Fiala hodlá provést všem zaměstnancům? To, co mu doporučili nerváci. Najednou NERV poslouchá, ač na něj jindy kašle. Nerváci chtějí bez vysvětlení (!) propouštět lidi, kteří nemakají, což dnes, Bůh uchovej, nelze. Považte, co by se stalo, kdyby to Fiala zavedl, kolik netáhel by vyletělo! Jak by stoupla nezaměstnanost. Ze 4 na 50 procent? Víc?

Nerváci s Fialou chtějí „rozpohybovat trh práce“. Ráno se probudíte a odpoledne letíte. Co budete mít? Fiala: „Odstupné ve výši šesti až osmi měsíčních platů.“ Směšné! Zatímco dnes mají někteří cosi jako celoroční placenou dovolenou, teď to chce Fiala osekat na 6 až 8 měsíců. Zločin.

Mistr Zao je český Cze Guevara. Jedno z jeho přikázání zní „Z práce nevyhodíš. Nikdy!“ Další: „Důchodcům přidávati budeš, ber, kde ber!“ Jiné: „Stíhačky F-35 nenakoupíš. Never! Kup těžkou brigádu!“ (Zřejmě si vzpomněl na studentská léta, jak si přivydělával.)

Cze Gue Zao je dobrý vůdce. Ač levý, strhl i pravé lidovce, oni na přikázání slyší, i Jurečka volá „Nedovolím, nikdy!“ A přidal se i novopravičák Babiš, ani on nechce lidem ničit klídek, nutit je makat. Never jak mistr Poe!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz