Hlavní obsah
Lidé a společnost

Kim Cattrall alias Samantha Jonesová inkasovala milion dolarů za 71 sekund

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: George Pimental, CC BY 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/2.0>, via Wikimedia Commons

Samantha je jednou z nejvýznamějších postav seriálu Sex ve městě. Byla inspirací pro mnoho žen

Sex ve městě byl jeden z nejúspěšnějších seriálů vůbec a svým hlavním hrdinkám přinesl nesmrtelnost. Některým toho i spoustu vzal. Ale honorář, který byl Samantě schválen za 71 sekund trvající telefonát, je opravdu rarita i na takto kultovní počin.

Článek

Kim Cattrall je britská rodačka, ale vyrůstala již v Kanadě. Své první zkušenosti se svým budoucím povoláním, herectvím, získala v New Yorku na akademii dramatických umění. Postupně se objevila v několika různých rolích, ale na herecký Olymp ji katapultovala až Samantha Jonesová. Jedna ze čtyř nerozlučných kamarádek z kultovního seriálu Sex ve městě. Díky Kim Cattrall fanoušci seriálu znají Samanthu jako sebevědomou ženu, která naprosto přesně ví, co chce a také toho dosáhne. To vše vždy za podkresu jejího neopakovatelného humoru. Vše ale ani zdaleka nebylo tak růžové, jak se může na první pohled zdát.

Kamarádky jen na obrazovce

Přesto, že Carrie, Samantha, Šarlota a Miranda působily na plátnech v kině i na televizních obrazovkách jako vzor pro všechna přátelství, šlo jen o herecké umění všech zúčastněných. Především tedy Samanthy a Carrie, nebo lépe řečeno, jejich představitelek. Mezi Kim Cattrall a Sarah Jessicou Parker, seriálovou Carrie, existovalo otevřené nepřátelsatví. Je známo, že mezi oběma umělkyněmi se vyskytoval spor především o výši honoráře, neboť Sarah Jessica Parker pobírala nejen honorář za ztvárnění hlavní postavy, ale navíc ještě za to, že byla i výkonnou producentkou seriálu Sexu ve městě. Kim Cattrall dokonce dosti nevybíravě Sarah Jessicu Parker odpálkovala, když se jí Sarah snažila vyjádřit soustrast se ztrátou jejího bratra.

A jak to bylo dál

Seriál Sex ve městě se dočkal i dvou úspěšných filmových zpracování. Třetí pokračování zatím světlo světa nespatřilo a zřejmě už ani nikdy nespatří. Příčinou údajně byly nereálné finanční požadavky představitelky energické Samanthy Jonesové. Kim Cattrall dokonce odmítla i další seriálové pokračování Sexu ve městě s názvem A jak to bylo dál… Alespoň tedy první řadu, která se musela obejít naprosto bez Samanthy Jonesové, která se v seriálu bez velkého vysvětlování odstěhovala do Londýna.

Foto: Martamenchini, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Bez Samanthy už seriál postrádá jiskru. A její představitelka to moc dobře ví

U druhé řady už ale produkce byla úspěšnější. Nebo tedy, jak se to vezme. Ve svých nárocích Kim Cattrall nepolevila ani o píď. Její role v seriálu čítá pouhých 71 sekund, kdy si telefonuje s Carrie. Za tuto roli si Kim řekla o celý jeden milion dolarů. A světe div se, dostala je. 71 sekund za v přepočtu asi 21 milionů korun. Ale co naplat, Samantha Jonesová byla kořením seriálu i obou filmů.

Samantha toho Kim vzala hodně

Když vynecháme spory se Sarah Jessicou Parker, Kim Cattrall zřejmě ví celkem přesně, co dělá. Stejně jako seriálová Samantha. Byla celkem třikrát vdaná, přičemž poslední manželství s Markem Levinsonem „rozbila“ právě Samantha. Kim byla neustále na natáčení, neboť na seriálu se pracovalo prakticky každý den, a to od brzkých ranních hodin dlouho do noci. Tuto samotu jejich manželství neustálo. Na oltář seriálu ale nepřinesla jen své poslední manželství, ale i své potenciální mateřství. Kim dobře věděla, že stojí před rozhodnutím kariéra, nebo rodina, a zvolila kariéru. Poslední roky, kdy se mohla stát matkou, obětovala natáčení seriálu.

Právě proto nejspíš rezolutně odmítala natáčení dalších částí seriálu i třetí díl filmu Sex ve městě. Nebo tedy požadovala horentní částky za svoji účast. Dle jejího vyjádření změnila náhled na svět a už si chce především užívat. A to rozhodně dělá. V současné době žije s o 14 let mladším partnerem, Russellem Thomasem a na své soukromí již nedá dopustit.

Samantha Jonesová toho fanouškům a fanynkám Sexu ve městě dala hodně. Ještě více toho ale zřejmě vzala její představitelce. Sice Kim Cattrall vyšvihla až na absolutní vrchol v její branži, ale ze soukromého života jí zbyly jen trosky. Proto je zřejmě její současný postoj tak nekompromisní. Je nepravděpodobné, že by v tom byly pouze neshody s kolegyní, Sarah Jessicou Parker.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Kim Cattrall

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz