Hlavní obsah
Názory a úvahy

Armáda chce jít s dobou. Láká mladou generaci online

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Adobe Stock (licence zakoupena)

V době digitální revoluce přichází i naše armáda s inovativním krokem. Nová aplikace láká mladou generaci k obraně země. Dokáže však moderní technologie překlenout propast mezi klávesnicí a fyzickou kondicí?

Článek

Už v dávných dobách, kdy české hory a údolí rezonovaly zvukem válečných bubnů a křikem bojovníků, byla vždy klíčová otázka – kdo bude stát v první linii a hájit českou domovinu? Postupem času měla naše armáda vlastně jednoduchý úkol – chránit svůj národ a hranice země. Dnes, v éře moderních technologií, kdy mnozí z nás bojují tak maximálně s nedostatečným Wi-Fi signálem, je naše armáda připravena probojovat se do srdce mladé generace s elegancí a sofistikovaností.

Nedávno spuštěná aplikace české armády je toho jasným důkazem. Na chvíli zapomeňte na oblíbené webové stránky nebo aplikaci na sledování počasí. Do českého virtuálního světa přichází něco, co může v mnoha směrech formovat budoucnost našeho národa. A jakmile do něho vstoupíte, tak zjistíte, že se jedná o produkt, který vás chce skutečně zaujmout – a věřte mi, zaujme vás.

Náborová aplikace české armády nabízí vynikající uživatelské rozhraní, přehlednost a, co je nejdůležitější, skutečně poutavý obsah. Mějte však na paměti, že zde stále mluvíme o aplikaci armády, ne o nové verzi oblíbené mobilní hry. Je zcela pochopitelné, že člověk by mohl snadno zapomenout na tento zásadní rozdíl díky tomu, jak je aplikace přehledná a snadno použitelná.

Co ovšem tato aplikace nedokáže obejít, to je fyzická připravenost jednotlivých uchazečů. Zde vidím v dnešní době největší kámen úrazu nastupující generace. Mnozí z nás si pamatují tělesnou výchovu na základní škole. Pro nás běžné cviky jako kliky a sklapovačky byly naším denním chlebem (a mnohdy i naší noční můrou). Ale zdá se mi, že moderní mládež není tak zvyklá na tento druh základního cvičení, jak by měla být. Na vině může být spousta věcí. Moderní technologie, které tak snadno odvádějí pozornost, až po školský systém.

Na druhou stranu by právě tato aplikace mohla být tím impulsem, který osloví mladou generaci a díky tomu třeba začne být fyzicky připravený pro službu v armádě jakýmsi novým trendem. Koneckonců, kdo by nechtěl splnit nenáročné požadavky armády a stát se moderním vojákem?

Jednu věc však nelze popřít. Česká armáda, stejně jako všechny ostatní organizace, musí být v dnešní době flexibilní. A tato aplikace je důkazem jejího přizpůsobení se moderní realitě. Armáda ukazuje, že je připravena oslovit mladou generaci tam, kde se cítí nejlépe – v online prostoru.

Na závěr bych chtěl podotknout, že tato aplikace je jednoznačně skvělým krokem vpřed. Je to kombinace tradice a modernosti. Ale musíme si uvědomit, že aplikace sama o sobě nebude schopna řešit všechny problémy, kterým armáda aktuálně čelí. Ale nic nezkazíte tím, když se na náborové stránky podíváte a sami si zkusíte, zda byste byli vhodným adeptem na vojenské povolání. A kdoví, třeba vás nějaká ta nabídka, kterých je zde skutečně nespočet, osloví.

Anketa

Líbí se vám náborová aplikace Armády ČR?
Ano
25 %
Ne
75 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 16 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz