Hlavní obsah
Prezidentské volby

Babiš: Jsem čistá, pracovitá a urputná panna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Creative Commons (CC BY-SA 4.0)

Série debat prezidentských kandidátu pokračovala dnes na stránkách deníku Blesk. Hned v počátku debaty se generál Petr Pavel pohádal s expremiérem Andrejem Babišem kvůli billboardům. Babiš odmítá generálovo tvrzení, že šíří strach.

Článek

„Ten billboard je hlavně o mně, já mluvím o míru a pan Pavel je kandidát stávající vlády, je to provládní kandidát a my jsme v lednu a únoru viděli opakovaná prohlášení, že jsme ve válce, a já si myslím, že nejsme ve válce,“ vysvětlil Babiš tvrzení na billboardu.

Ono větu, že Petr Pavel je vládní kandidát, opakuje expremiér skoro jako zaříkávadlo. Není výjimkou, kdy toto tvrzení zazní i dvakrát v jedné souvislé větě.

„Reakce byly ve dvou směrech. První je v tom, že je to docela, bych řekl, flagrantní zneužití strachu občanů z války a využití pro svůj politický cíl. Je to podlé a v kampani by se to dít nemělo,“ reagoval Pavel. Podle generála je tvrzení neuctivé i vůči vojákům české armády.

Došlo i na téma falešných SMS zpráv, které přicházejí občanům ČR na mobilní telefon. K tomu se přímo, jak je jeho dobrým zvykem, expremiér nevyjádřil.

„Teď hlavní cenzor, máme tady novou totalitu, a pokud pan Pavel bude na Hradě, tak bude úplná totalita a já chci bojovat za svobodu slova a hlavní cenzor na vládě řekl, že je to obrovský problém. Ale že mě pětikoalice dala na billboard s Putinem,“ uvedl Andrej Babiš.

Během debaty se diváci dozvěděli také to, že Babiš je znamením Panny a zároveň, že Petr Pavel se narodil ve znamení Štíra. Sám k tomuto tématu prohlásil, že je čistá, pracovitá a urputná panna.

Genrál Petr Pavel vedl diskuzi velmi poklidně a nenechal se strhnout nepodloženými tvrzeními. „Pan Babiš je mistr překrucování faktů v přímém přenosu,“ reagoval protikandidát v boji o Hrad.

Zdroj: Blesk

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz