Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Češi a domácí produkce porna. Jsme opravdu tak puritánští, jak si myslíme?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Adobe Stock (licence zakoupena)

V době, kdy online prostor otevírá dveře k finanční a časové nezávislosti, se zdá, že mnozí nacházejí netradiční způsoby, jak se zabezpečit.

Článek

Jeden takový trend je domácí produkce amatérského párového porna, která zažívá rozmach. Jak to z hlediska etiky vnímá veřejnost a co to znamená pro nás všechny?

Joscha Bongard, režisér dokumentárního filmu Verified Couples, se zamýšlí nad etikou tohoto fenoménu a dochází k závěru, že pokud jde o dva lidi, kteří jsou v konsenzuálním vztahu, mělo by to být etické. A proč ne? Koneckonců, jsme svobodní jedinci, kteří se mohou rozhodnout, jakým způsobem si vydělávat na živobytí.

Můžeme se na to dívat s lehkým humorem, zvláště když si uvědomíme postoj české veřejnosti k sexu. Jsme národ, který se nebojí sexuálních témat, a to je třeba ocenit. Možná právě proto domácí produkce párového porna zaznamenává úspěch a poptávka po „reálném“ obsahu stoupá. Lidé hledají pravdivost, autentičnost a upřímnost v tom, co sledují.

Domácí produkce porna nabízí mladým párům příležitost získat finanční nezávislost a svobodu. Konec konců, když se jednou dospělý člověk rozhodne, že chce natáčet svůj intimní život a zveřejňovat ho online, je to jeho volba. A proč bychom to měli odsuzovat, když nám to nabízí lepší pochopení toho, co je skutečné a co je falešné ve světě pornografie?

Možná je čas, abychom přestali být tak zaujatí vlastním názorem na to, co je a není vhodné. Místo toho bychom se měli soustředit na to, co nám tento nový trend říká o naší společnosti a o tom, jak můžeme rozpoznat opravdovost ve světě, který je čím dál tím více digitální.

Ať už se vám tento trend líbí či nikoliv, musíme uznat, že jde o způsob, jakým se lidé snaží získat kontrolu nad svým životem a dosáhnout finanční svobody. V době, kdy jsme zavaleni falešnými zprávami a klamavými obrazy, je třeba ocenit, že někteří hledají pravdu a upřímnost, i když je to v tak intimní sféře, jako je sex.

Pokud se domácí produkce porna stává stále populárnější, možná je čas přestat se tvářit jako hrozní puritáni a začít si klást otázky, proč tomu tak je. Co je vlastně špatného na tom, že dospělí lidé rozhodují o tom, jak se prezentovat online a jak se se svou sexualitou vyrovnávat?

Ať už to znamená vydělávat peníze natáčením vlastního porna, nebo prostě přijmout skutečnost, že lidé mají právo na svobodu a nezávislost, je na nás, abychom se rozhodli, jak se k tomu postavit.

Zapomeňme na předsudky a nechme každému žít život, jak si přeje, pokud to nikomu neubližuje. Domácí produkce porna je jen jedním z mnoha způsobů, jak se lidé snaží najít svou cestu v digitálním světě.

A nakonec, možná zjistíme, že ačkoliv se rádi tváříme jako hrozní puritáni, ve skutečnosti jsme jen obyčejní lidé, kteří hledají pravdu, autenticitu a zábavu ve světě, který se neustále mění. A kdo ví, třeba právě díky tomu budeme schopni přijmout a respektovat rozhodnutí druhých, ať už se nám líbí, nebo ne.

Zdroj: iRozhlas.cz, german-documentaries.de

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz