Hlavní obsah
Sport

Český tým je rázem hlavním aspirantem na zlato

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Soerli (PixaBay)

Ilustrační foto

Jakoby letos byli hokejový bohové na české straně. Ve své skupině hrají o prvenství a do karet jim hrají i zámořské posily.

Článek

A právě nejčerstvější akvizice v podobě Davida Pastrňáka a Pavla Zachy rázem pasují český tým do role hlavního favorita turnaje. Minimálně se dá oprávněně mluvit o aspirantech na medaili, ale proč se držet při zemi? Tenhle tým má dostatečnou kvalitu na to, aby se porval o celkové prvenství.

Je jasné, že nejtěžší zápasy teprve přijdou, a jestli je vůbec reálné živit myšlenky na zlatou medaili, to nám může velmi dobře napovědět nadcházející utkání s Kanadou. S tou svedeme přímý souboj o první příčku v pražské skupině. Právě ta zaručuje nejméně náročnou cestu do případného finále.

Možná hledím trochu moc dopředu, ale na druhou stranu, proč nesnít o příčkách nejvyšších, když našemu týmu se dostane povzbuzující útočné injekce v podobě Davida Pastrňáka, Pavla Zachy a Martina Nečase. Jedná se o útočnou sílu, která budí respekt nejen na papíře. Když se podíváme na statistiky v letošním ročníku NHL, jedná se o neuvěřitelných 222 kanadských bodů v nejlepší hokejové lize světa.

A co skutečně může znamenat pro český tým příjezd hokejových hvězd typu Davida Pastrňáka, to jsme se mohli přesvědčit před dvěma lety, když dokázal skomírající tým dotáhnout až k bronzovým medailím. A je jasné, že před domácím publikem budou chtít získat trofej nejcennější.

Dalším významným faktorem, který by měl dopomoci českému týmu k úspěchu, je právě domácí prostředí. Je jisté, že vysočanská aréna bude našlapaná až po strop a bouřlivá atmosféra nedovolí domácím hokejistům povolit ani na okamžik ze stoprocentního výkonu.

Už dlouho jsme neměli tak silný výběr, abychom mohli reálně mluvit o možnosti, že by se to mohlo povést a poprvé od roku 2010, kdy jsme naposledy došli až na vrchol, si můžeme skutečně říct, letos na to máme. Hokejové šílenství v Česku tak může vypuknout naplno.

Použité zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz