Hlavní obsah
Sport

Čeští junioři nám před domácím MS naservírovali skutečně lahodný předkrm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Soerli (PixaBay)

To, co se událo na juniorském šampionátu, se neodmyslitelně zapíše do historie českého hokeje. 

Článek

Letošní rok nemohl po sportovní stránce začít lépe. Čeká nás domácí světový šampionát a ten juniorský nám měl posloužit jako pomyslný předkrm. Ten v podání našich juniorů byl skutečně luxusní. Je jisté, že český fanoušek si na něm znamenitě pochutnal, tomu finskému tak trochu ztrpkl v ústech.

Výkon a konečný výsledek našich juniorů si můžeme vyložit také jako hozenou rukavici seniorskému týmu. Ten jistě bude chtít na tento úspěch navázat a na domácím šampionátu vybojovat jakoukoli cennou trofej.

Jisté je to, že český hokejový fanoušek, i díky tomuto úspěchu, bude směrem k národnímu týmu zcela oprávněně klást mnohem větší nároky. Ty by i bez úspěchu juniorů na proběhlém MS byly vysoké už jen z toho důvodu, že se jedná právě o domácí šampionát.

Jsem na českou juniorku skutečně hrdý. Ukázali totiž celému světu nesmírného a bojovného ducha celého kolektivu. Vsadím se totiž, že kdekdo za stavu 2:5 vypnul svůj přijímač s domněním, že o výsledku utkání o bronz je rozhodnuto. Později si jistě tento krok vyčítal, protože přišel o zážitek, který se nesmazatelně zapíše do historie nejen českého hokeje.

Každopádně si závěr tohoto zápasu budeme připomínat ještě za dlouhé roky stejně tak, jako si připomínáme zlaté momenty z Nagana nebo z posledního zlatého šampionátu z roku 2010 a jeho památné semifinále se Švédskem. Legendární hlášku Roberta Záruby „Rachna kachna to to letělo,“ každý z nás slyšel alespoň jednou.

A nejen, že jsem na ně hrdý, ale děkuji jim za to, že díky nim snad mnoho malých kluků, kteří hrají hokej nebo nad tím aspoň přemýšlí, vidělo, že hokej je krásná hra plná zvratů a že stojí za to bojovat do poslední vteřiny. Právě na utkání s Finskem bylo krásně vidět, že i zdánlivě ztracené utkání je možné vyhrát, když se sejde ta správná parta bojovníků.

A já pevně věřím, že podobná parta bojovníků se sejde také na domácím šampionátu a budeme mít mnoho důvodů k radosti z předvedené hry a z výsledku našeho národního týmu.

Na předkrm si tedy stěžovat nemůžeme. Na hlavní chod si však budeme muset ještě chvíli počkat.

Autorský text

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz