Hlavní obsah
Sport

Finále Ligy mistrů přineslo elektrizující atmosféru a fotbalový koncert Realu Madrid

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Vyacheslav Evdokimov (Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported)

Ilustrační foto

Španělský velkoklub ovládl Ligu mistrů letos již po patnácté. Stačilo mu na to šlápnout do pedálů posledních patnáct minut základní hrací doby.

Článek

Nejprestižnější klubová soutěž má za sebou úžasný večer, který byl skutečným svátkem fotbalu. Elektrizující atmosféra, která se po hřišti linula díky oběma fanouškovským táborům měla za následek, že do dění na hřišti vcucla i nezaujaté diváky u televizních obrazovek.

Do letošního finále, které se hrálo ve svatostánku londýnského Wembley, se proti sobě postavily týmy Borussie Dortmund a Realu Madrid. Mírným favoritem byl jednoznačně španělský velkoklub, který si byl ovšem velmi dobře vědom síly svého soupeře, který se do londýnského finále probojoval přes silný PSG.

Celý večer umocňovala atmosféra, kterou obstaraly oba fanouškovské sektory. Předskokanem velkého fotbalového svátku byl sice Lenny Kravitz, ale nejvíce běhal mráz po zádech ve chvíli, kdy stadionem zněly klubové hymny. Nelze říct, že by americký zpěvák a kytarista svým nezapomenutelným hlasem nezaujal, ale na tvářích i přítomných fanoušků bylo vidět, že tento večer to není zrovna on, kvůli komu do hlediště dorazilo skoro 90 tisíc fanoušků.

Nutno dodat, že další tisíce se jich tísnilo v přilehlých fanzónách. Podle dostupných informací mělo dorazit do Londýna na 400 tisíc fanoušků BVB a okolo dvaceti tisíc příznivců Bíleho baletu.

Zdálo se, že po odeznění oficiální znělky Ligy mistrů už nic nebrání v tom, aby si to týmy rozdaly o titul letošního šampióna. Jenže hned v úvodních minutách došlo k nepochopitelnému selhání pořadatelské služby, když na hrací plochu pronikly čtyři osoby, které rozhodně nebyly součástí této hry. Tuto kaňku na celém zápasu by měl mít na svědomí influencer Mellstroy, který tomu, kdo vběhne na hřiště s trikem, kde bude uvedené jeho jméno, vyplatí odměnu ve výši přesahující částku osm miliónů korun.

Hra se tak zdržela o dobrých pět minut. Pak už nic nebránilo tomu, abychom sledovali snahu BVB o vstřelení úvodní branky. Byla to právě Borussie, která byl v prvním poločase nebezpečnější, a k překvapení všem to byl madridský klub, který děkoval svému brankáři Courtoisovi, že se odchází do kabin za bezbrankového stavu.

Na hru svých svěřenců zareagoval trenér Realu Carlo Ancelotti, který si do kabiny svolal i své náhradníky. Zřejmě v kabině došlo k důraznému upozornění, protože Bílý balet nastoupil do druhé půle jako vyměněný.

Nejvíce pozornosti poutal španělský obránce Dani Carvajal. Hýřil pohybem, podporoval útok a právě jeho podpora při zahravání rohového kopu byla klíčová při vstřelení vítězné branky, když si našel volný prostor, zavěsil se do vzuchu a šikovným trknutím hlavou poslal míč za bezmocného Kobela.

Dortmundu zbývalo patnáct minut na odpověď. Jenže přišla fatální hrubka Iana Maatsena, který doslova namazal míč couvajícímu Bellinghamovi a ten po dvou rychlých krocích poslal přihrávku na osamoceného Víniciuse, pro kterého už překonání brankáře BVB bylo snadnou záležitostí.

Na tohle už nedokázali hráči Dortmundu zareagovat, a tak Real Madrid může slavit patnáctý titul šampiona Ligy Mistrů. Byl to krásný fotbalový večer a nám všem může posloužit jako pomyslný předkrm před nadcházejícím evropským šampionátem i s českou účastí.

Zdroj: shlédnutí utkání Ligy mistrů Borussia Dortmund - Real Madrid 1. 6. 2024

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz