Hlavní obsah
Názory a úvahy

Alena Schillerová opět terčem kritiky za nevhodné PR, které pobouřilo i Kalouska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Creative Commons (CC BY-SA 4.0)

Reagoval tak na příspěvek Aleny Schillerové na sociálních sítích, který vznikl v katedrále svatého Víta bez vědomí správců tohoto posvátného místa.

Článek

V české politice se čas od času odehrají momenty, které by si zasloužily své místo spíše v divadelní hře plné ironie a komických zvratů než v zápisnících seriózních politických debat. A jedním takovým skvostem je příhoda, kdy Miroslav Kalousek, který se pasoval do role obránce morálních hodnot a národních památek, rozhodl se poslat Alenu Schillerovou do Brna.

Jeho zájmu totiž neuniklo novoroční přání bývalé ministryně financí, které vzniklo na nejposvátnějším místě České republiky, v katedrále svatého Víta. Místo, kde jsou pohřbeni všichni králové a také představitelé nejvýznamnějších šlechtických rodů království českého. To vše bez svolení správců katedrály.

Avšak proč právě Brno? Možná proto, že moravská metropole je mnohdy, a ne zcela spravedlivě, považováno za „menšího bratra“ veliké Prahy, se v tomto případě stává nečekaným epicentrem politického přetahování. Vypadá to, že Kalousek se v tomto případě rozhodl poslat politického oponenta na místo, které je, alespoň v jeho očích, méně prestižní než poslední spočinutí českých králů.

Na to ovšem bleskově zareagovala Danuše Nerudová, Její pohotová reakce krásně ukazuje, že politika může být i hrou plnou nečekaných tahů. Nerudová, jako rektorka brněnské univerzity a neoddělitelná součást moravské metropole, se tímto postavila nejen za své město, ale především za princip, že žádné místo v naší krásné zemi by nemělo být považováno za méněcenné.

Mirku, já se ohrazuji. Já nechci, aby se to dělo kdekoliv. Ani v Brně!
Reakce Danuše Nerudové na sociální síti X

V této groteskní politické hře plné narážek a ironie vidíme, že česká politická scéna má v sobě nejen prvky dramatu, ale i dobrý kus komedie.

Je dobře, že politika není jen bitvou o moc a vliv, ale občas se stane jevištěm, na kterém se odehrávají scény plné humoru a ironie. Scény, které nám připomínají, že v politice, stejně jako v životě, by mělo vždy být dostatek místa pro lehký humor. A možná že ani to Brno není koneckonců špatné místo, dokud se tam ovšem nesnažíte bez povolení točit PR spoty.

Zdroj: Autorský text a sociální síť X

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz