Hlavní obsah
Aktuální dění

Lidé jsou v šoku z toho, že pan prezident pracuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Oficiální stránky Petra Pavla

Pro některé to může být trochu překvapivé, že nový prezident se pustil do práce, která je vidět, a nespokojí se jen s prázdnými frázemi, na které jsme byli zvyklí u Miloše Zemana.

Článek

Společnost Kantar zveřejnila průzkum, který si zadala Česká televize, ve kterém zjišťovala, jak jsou občané spokojeni s dosavadními kroky Petra Pavla. Podle 35 procent dotázaných je aktivita prezidenta příliš vysoká. Naproti tomu adekvátnost jeho kroků hodnotí kladně 55 procent respondentů.

Jen mizivé procento všech dotázaných si myslí, že by prezident měl být ještě aktivnější.

Je pochopitelné, že pro mnohé z nás to může být jakási léčba šokem. Petr Pavel se ujal svého úřadu teprve ve čtvrtek minulý týden, aby krátce na to oznámil svůj plán na nejbližší dny. V pondělí absolvuje první dvoudenní zahraniční návštěvu Slovenska a ve čtvrtek se vydá do Polska.

Na svou případnou a vysokou aktivitu upozornil také ve svém projevu během inaugurace, kdy odmítl otřepanou frázi o sto dnech hájení, které považuje za alibistické předcházení případné kritiky vlažného startu v úřadu. On sám chce být hodnocen hlavně na základě viditelných výsledků jeho práce.

V pátek stačil ještě jmenovat nového ministra životního prostředí Petra Hladíka, když důvody Miloše Zemana pro jeho nejmenování označil za prázdné. Prioritou resortu by podle jeho slov měl být zákon o ochraně vody, zemědělský zákon nebo zákon o ochraně přírody.

Ve středu se má setkat s představiteli opozice, aby si vyslechl jejich argumenty pro neschválení zákona o snížení plánované valorizace důchodů. Ihned po schůzce chce veřejnost informovat o tom, zda se rozhodl zákon podepsat, nebo jej vetuje.

V tomto ohledu čelí prezident Petr Pavel tlaku opozice, která se vyjadřuje v tom stylu, že má jedinečnou historickou příležitost stát se prezidentem všech, pokud odmítne zákon podepsat a vrátí jej sněmovně k přepracování.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz