Hlavní obsah
Aktuální dění

Ministr zemědělství zachraňuje peněženky. Sleva na mouku aneb politika v akci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Adobe Stock (Licence zakoupena)

Na sociálních sítích se objevil zajímavý příspěvek ministra zemědělství Zdeňka Nekuly, který se pochlubil svým úspěchem ve vyjednávání slevy na mouku v Lidlu.

Článek

Jistě, možná si někdo řekne, že takový úkol by měl spíše připadnout marketingovému oddělení řetězce, ale proč se omezovat, když se jedná o „hrdého člena vlády“?

V době, kdy české zemědělství čelí různým výzvám a občané si kladou otázky ohledně kvality a původu potravin, ministr Nekula nám ukazuje, že prioritou je… sleva na mouku. Je to tak, věřte či ne, máme zde opravdového hrdinu, který se pasoval do role ochránce našich peněženek.

A co na to kontroverzní téma dovozu ukrajinského obilí, které rozvířilo vášně mezi občany? No, to je vedlejší. Důležité je, že ministr zemědělství nasadil svůj hrdinský plášť a vstoupil do boje o slevu na mouku. To je to, co skutečně potřebujeme, politika, který se nebojí řešit palčivé problémy!

Sarkasmus stranou, možná by bylo vhodné, aby se ministr zemědělství více soustředil na celkovou strategii zemědělství a potravinářského průmyslu než na jednotlivé slevy v supermarketech. Přece jen, jeho role je mnohem větší než „slevotvůrce“.

Nakonec se nám jen těžko bráníme úsměvu, když vidíme, jak se ministr Nekula snaží oslovit občany prostřednictvím svého tweetu. Můžeme si myslet, že politika by měla být vážná a zodpovědná, ale občas je potěšující vidět, že i politici mají své „lidské“ chvíle, i když ne zcela ideální.

A tak, milí občané, zítra si běžte koupit mouku za 12,90 Kč. Koneckonců, ministr zemědělství pro vás osobně vyjednal tuhle „skvělou“ slevu.

Třeba vás pak při pečení chleba či buchet přepadne pocit vděčnosti za tyto drobné radosti, které nám přináší náš milý ministr zemědělství. A kdo ví, možná se brzy dočkáme dalších nečekaných úspěchů, které nám přinesou úsměv na tváři. Snad bude ministr vyjednávat slevy na ovoce, zeleninu, nebo dokonce na dětmi oblíbené čokolády.

Nicméně, snad i ministr zemědělství si uvědomí, že jeho hlavním posláním je pečovat o rozvoj a stabilitu zemědělství a potravinářského průmyslu. Ačkoliv slevy v supermarketech mohou přinést krátkodobou radost, je důležité zaměřit se na dlouhodobé cíle a strategie, které budou prospěšné pro celou zemi a její občany.

Takže, pane ministře Nekulo, děkujeme za slevu na mouku, ale těšíme se také na vaše další kroky ve vedení resortu, které budou mít hlubší a trvalejší dopad na naši zemi. Protože nakonec, jak se říká: „Nežijeme jenom z chleba.“ A to platí i pro politiku.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz