Hlavní obsah
Aktuální dění

Miroslav Kalousek. Vrátí se zkušený ekonom na politickou scénu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Flickr (CC BY 2.0)

V posledních letech se česká politická scéna potýká s mnoha problémy, z nichž nejnaléhavější je zřejmě stav veřejných financí.

Článek

Vládní opatření selhávají při pokusech o konsolidaci veřejných rozpočtů a situace se zdá být beznadějná. V takové době je návrat zkušených politiků, kteří prokázali své schopnosti řešit ekonomické otázky, nezbytností. A právě v těchto dnech se objevují zprávy o možném návratu Miroslava Kalouska do politiky, bývalého ministra financí a předsedy lidovců i TOP 09.

Miroslav Kalousek je politik, který zanechal trvalou stopu v české politice, a to zejména díky svým ekonomickým znalostem. Přestože se z politiky stáhl před dvěma lety, jeho návrat by mohl být přínosem pro zemi, která nyní zoufale potřebuje odborníka na veřejné finance.

Kalouskovi byla totiž nabídnuta kandidatura do Senátu za Prahu 2 nebo možnost návratu do politiky cestou europarlamentu.

Jeden by se mohl zeptat, proč by měl takový odborník, jako je Kalousek, kandidovat v politice, která je na okraji veřejného zájmu. Na druhou stranu, právě na těchto místech potřebujeme zkušené politiky nejvíce. Je čas, aby se do politiky vrátili ti, kteří dokázali řešit problémy a přinášet konkrétní výsledky.

Bývalý ministr financí by mohl být tím správným člověkem, který by dokázal nastartovat ozdravnou kúru a nastolit pořádek ve veřejných financích. Jeho rozumné názory a návrhy by jistě přinesly potřebné změny a vyvedly státní finance z krize.

Jeho případný návrat do politiky by tak mohl být pro naši zemi přínosem. Otázka, kterou si musíme položit, zní: Jsme připraveni dát šanci zkušeným politikům, jako je Kalousek, aby nám pomohli najít cestu z ekonomických potíží a obnovit naši důvěru ve veřejný sektor?

Někteří mohou namítat, že návrat starých tváří do politiky není řešením a že potřebujeme novou krev a svěží myšlenky. Avšak v současné situaci, kdy se země potýká s vážnými ekonomickými problémy, bychom neměli podceňovat zkušenosti a odborné znalosti těch, kteří prokázali svou schopnost správně vést ekonomickou politiku.

Miroslav Kalousek má za sebou dlouhou politickou kariéru a prokázal, že dokáže přinést pozitivní změny a zodpovědně spravovat veřejné finance. Jeho návrat by představoval možnost posílit politickou scénu a přinést novou naději pro českou ekonomiku.

Navíc by mohl inspirovat další zkušené politiky, aby se vrátili do politiky a přispěli svými schopnostmi k řešení problémů, kterým čelí naše země.

V dnešní době, kdy se veřejné finance nacházejí v kritické situaci, je naší povinností podpořit ty, kteří mají schopnost a odbornost vést nás ke zlepšení.

Miroslav Kalousek je jedním z takových lidí, a proto bychom měli uvítat jeho možný návrat do politiky jako příležitost pro naši zemi, aby se zotavila z ekonomických potíží a vrátila se na cestu prosperity.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz