Hlavní obsah
Sport

Na příští šampionát přistavět O2 aréně další dvě patra? I tak to bude málo

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: VitVit (Wikimedia Commons)

Kapacita haly je v případě domácího světového šampionátu jednoduše nedostatečná.

Článek

Samozřejmě je otázkou jak velký by byl zájem o vyřazovací část turnaje v případě, že by se jej neúčastnil domácí tým, kterému před začátkem šampionátu moc lidí nevěřilo a předpoklad byl takový, že čtvrtfinále bude maximem. Jenže realita nakonec vypadala poněkud jinak. Národní tým došel až na samotný vrchol a právě úspěch českých hokejistů ukázal, jak velký je tu hlad po hokeji.

Zájem o vstupenky na semifinálový a finálový duel byl tak enormní, že kdyby vysočanská aréna byla schopna operativně přistavět další dvě patra, tak by to stejně nestačilo.

O zájmu o vstupenky ze strany českých fanoušků svědčí i to, že pokud jste přeci jen neodolali touze po osobní účasti v hale a chtěli zkusit onu štěstěnu a zakoupit lístek u oficiálního prodejce, byl jste při přihlášení zařazen do pomyslné fronty. Ve chvíli, kdy jste se už dostali na možnosti rezervace, bylo nutné opakovaně obnovovat prohlížeč a v případě uvolnění jakéhokoli místa, být skutečně rychlý. Jenže těch míst se uvolnilo skutečně jen několik. Šlo skutečně jen o malé jednotky.

Dalším důkazem vysokého zájmu je přeprodej lístků na různých bazarových nebo aukčních portálech. Na jednom takovém jsem dokonce zaregistroval nabídkovou cenu 69 tisíc Kč! A nebyl to rozhodně ojedinělý případ. Ovšem i ta nejrozumnější nabídka nebyla nižší než dvacet tisíc.

Foto: Martin Skácel

Nabídka na finálový zápas Česko - Švýcarsko

Tady je zcela evidentní, že kdyby bylo možné kapacitu pražské arény navyšovat během šampionátu, zcela jistě by divácký rekord byl překonán možná už během čtvrfinále. Věřím tomu, že i kapacita třicet tisíc diváků by bylo ve chvilce jen číslem na papíře a hala by byla zcela jistě do posledního místa obsazená.

Světový šampionát v Praze a Ostravě slyšet jen slova chvály. Jak ze strany světové hokejové federace, tak ze strany samotných hráčů. Ty se týkaly jak organizátorů a debrovolníků, tak právě i diváků. Češi jsou jednoduše hladoví po podobných akcích a je jen škoda, že v Česku nemáme zatím halu větších rozměrů než je právě ta ve Vysočanech.

Dalšího mistrovství světa v ledním hokeji bychom se v České republice mohli dočkat zhruba za sedm let. Pokud ovšem budeme chtít opět překonat vlastní divácký rekord, obávám se, že ani dostavba hal v Pardubicích nebo Brně, které by měly mít větší kapacitu než aréna v Ostravě, nebude to stačit. Největší zájem je zcela logicky o zápasy domácí reprezentace a o finálové zápasy. Ty se však ani jedné z těchto hal netýkají.

Jenže O2 arénu nafouknout nějakým zázrakem neumíme a přestavba by zřejmě byla značně nákladná nebo zcela nemožná.

Kdysi dávno se mluvilo o národním stadiónu pro potřeby české fotbalové reprezentace. Možná, že by nebylo od věci začít přemýšlet nad tím, jestli pro potřeby světového šampionátu v hokeji nevybudovat zcela novou multifunkční arénu s výrazně vyšší kapacitou.

Jako hokejový národ bychom si takový svatostánek zcela jistě zasloužili.

Anketa

Myslíte si, že by se měla v Česku postavit nová hala s větší kapacitou pro potřeby hokejového šampionátu?
Zcela určitě
44,4 %
Spíše ano
0 %
Spíše ne
0 %
Je to zcela zbytečné
55,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 9 čtenářů.

Autorský text za použití těchto zdrojů:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz