Hlavní obsah
Názory a úvahy

Opoziční ANO se rozhodlo, že do voleb už pracovat nebude. Vzdá se i platů?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Creative Commons (CC BY-SA 4.0)

Sami sebe nazývají lepší vládou, jenže na směřování země se podílet nechtějí. Alespoň do doby, dokud nebudou u moci.

Článek

Česká republika již zažila za svou krátkou existenci všelijaké politické turbulence, ale to, k čemu se nyní odhodlalo hnutí ANO, to snad překonává vše, co tu dosud bylo. Veřejně a bez servítek veřejnosti oznámilo, že ukončuje veškerá strategická jednání s kabinetem Petra Fialy.

Pokud si tato slova přeložíme do češtiny, znamená to jediné, opoziční hnutí se oficiálně stahuje do ústraní a odmítá se do příštích voleb podílet na směřování naší země. A to do konce i v případě, pokud by takové jednání inicioval sám prezident republiky.

Těch přirovnání, že se představitelé hnutí ANO chovají skutečně jako malé děti, jsem za poslední dobu četl opravdu nespočet a jen bych se opakoval. Ale copak takhle se chová dospělý člověk, a ještě k tomu politik, který má mandát od občanů této země? Jak jinak lze takové chování popsat než jako vzdor malého dítěte, kterému jste odmítli koupit lízátko?

A přitom to není zase tak dlouho, co právě opozice kritizovala vládu za to, že ukončila společná mezivládní jednání se Slovenskem. Jenže v tomto případě se jednalo skutečně o samotnou bezpečnost nejen České republiky, ale dokonce i evropských partnerů. V případě hnutí ANO se jedná skutečně jen o o formu jakéhosi zvláštního protestu, kterému rozumí snad jen oni sami.

Představitelé hnutí se odvolávají na aroganci moci v podání vlády Petra Fialy. Jenže ono arogantní chování samo ukazuje a o to hůř, že toto chování je namířeno na samotné voliče.

Ovšem nedělám si iluze o tom, že příznivci hnutí jim za to ještě budou tleskat místo toho, aby politiky, kterým dali prostřednictvím voleb svůj mandát, hnali k zodpovědnosti za takové jednání.

Nebylo by od věci, když tedy poslanci za ANO odmítají nadále vykonávat svou práci, která opozici přísluší, aby se do voleb vzdala svých platů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz