Hlavní obsah
Sport

Pastrňák bez formy. Má smysl ho brát na šampionát?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Gspeed0689, Wikimedia Commons, CC BY 4.0 DEED

Posledních pět zápasů jeden gól a jedna asistence. To není zrovna nic, na co by útočník medvědů byl jistě hrdý. Vzít ho v takovém případě na domácí mistrovství nebo dát prostor někomu jinému?

Článek

V základní části NHL patřil rodák z Havířova mezi hlavní opory bostonských Bruins, když za celou sezónu nevynechal jediný zápas a připsal si v ní neuvěřitelých 110 bodů za 47 branek a 63 asistencí. Jenže tuto formu si David Pastrňák nedokázal přenést do vyřazovací části.

Sérii s Torontem sice dokázal ještě rozhodnout neuvěřitelným gólem v prodloužení, ale s pantery z Floridy to bylo jedno velké trápení. Bylo natolik velké, že dokonce došlo k nemyslitelnému, když na poslední dvě utkání trenér Montgomery neváhal rozdělit dvojici Zacha, Pastrňák. Jenže ani to nepomohlo.

Má tedy smysl v takovém případě brát Davida Pastrňáka na světový šampionát do Prahy?

Jednoduše má. Pořád je to David Pastrňák. Hokejista světové extratřídy, kterých nemáme úplně na rozdávání. A to, že se trápil v bojích o Stanley Cup nemusí zákonitě znamenat, že se bude trápit právě na šampionátu. Nikdo nemůže věřit tomu, že by hvězdný útočník zapomněl přes noc střílet branky nebo vytvářet brankové příležitosti pro své spoluhráče.

Dalším významným aspektem je jednoduše faktor osobnosti Davida Pastrňáka. Jeho nakažlivý optimismus dokáže českému národnímu mužstvu vlít do žil dostatek adrenalinu, o čemž jsme se mohli přesvědčit před dvěma lety na šampionátu ve Finsku. Jeho přílet znamenal obrození národního týmu, který tehdy povstal jako onen pověstný fénix z popela.

David Pastrňák se jednoduše neodmítá a nevzít ho by znamenalo vzdát se dobrovolně útočné síly, kterou domácí tým bude v rozhodující fázi turnaje potřebovat. I kdyby měl jen upoutávat pozornost obránců soupeře a tím vytvářet větší prostor pro své spoluhráče.

Teď už jen věřit v to, že za poklesem Pastrňákovy formy není utajované zranění, které by mu mohlo bránit v účasti.

Použité zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz