Hlavní obsah
Aktuální dění

Prchal a Bartha míří do propadliště dějin, snad i s pořadem Čau lidi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: vlada.cz

Andrej Babiš nevyhrál prezidentské volby a neúspěch dává za vinu svému PR týmu. Po Marku Prchalovi odchází také Vořechovský a Thünde Bartha.

Článek

Někteří marketéři považují Marka Prchala za geniálního stratéga a odborníka, který stojí za vzestupem hnutí ANO a Andreje Babiše.

V posledním případě Prchal dokonce tvrdí, že vzestup expremiéra je jen jeho vlastní zásluha. Na druhou stranu je kritizován za to, že cynické pojetí kampaně lze považovat za morální a intelektuální selhání.

Právě prezidentské volby rozdělily českou společnost na dva nesmiřitelné tábory a práce Marka Prchala na tom měla lví podíl. Připravená útočná kampaň k očekávanému úspěchu nakonec nevedla.

Andrej Babiš ovšem nehledal chybu sám u sebe, ale raději přenese zodpovědnost za zpackanou kampaň na své marketéry. Ti po jeho boku stáli věrně deset let a výrazně se podíleli na úspěchu hnutí ANO.

Vladimír Vořechovský

Mluvčí Pražského hradu, tím se měl stát Vladimír Vořechovský v případě, že by Babiš byl zvolen prezidentem. V hnutí ANO pracoval nepřetržitě od roku 2015 a byl také vedoucím odboru komunikace Úřadu vlády.

„Je pravda, že jsme se s hnutím ANO dohodli na ukončení spolupráce ke konci února. Pro nás oba to bylo několik velmi náročných a zajímavých let spojených i s prací na Úřadu vlády,“ napsal pro Seznam Zprávy Vladimír Vořechovský.

Tünde Bartha

Sympatickou blondýnku si Andrej Babiš přivedl v roce 2014 od kontroverzního podnikatele Zdeňka Bakaly, kde pracovala jako ředitelka a tajemnice jeho kanceláře. V případě úspěchu v prezidentských volbách měla zastávat funkci vedoucí Kanceláře prezidenta republiky.

„Tünde je moje pravá ruka a trávíme spolu skoro celý pracovní den. Už jen to, že Tünde se mnou dokáže držet krok, a ještě jí zbývá energie se se mnou hádat, vám napoví, jak je to ostrá ženská. A moc se jí omlouvám, protože když něco nefunguje, jsem na ni zlej. Ale mám ji rád a ona ví, že jsem z jiné planety,“ napsal o ní Babiš v červnu 2019 na facebooku.

Expremiér po prohraných prezidentských volbách ohlásil, že zváží své působení v aktivní politice a přítomným novinářům sdělil, že vše podstatné se dozví po předsednictvu hnutí ANO, které je naplánováno na 8. února.

Babiš premiérem?

Poslední hodiny ukázaly, že pokud chce ANO pomýšlet na vítězství ve sněmovních volbách v roce 2025, musí se vydat novým směrem. Je otázka, zda v čele hnutí bude stát nadále Andrej Babiš a zda s jeho jménem budou chtít být spojováni jiní špičkový marketéři.

Nabízí se možnost oslovit tým kolem Petra Pavla. Ten má na svém kontě dvě úspěšné kampaně, když na získání prezidentského postu dokázal pomoci nejen generálu Pavlovi, ale také Zuzaně Čaputové.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz