Hlavní obsah
Prezidentské volby

Prezidentský bizár na Nově. Chcete mě?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Televize Nova

Prezidentské debaty přinesly v předchozích dnech značný rozruch do společenského dění v ČR. Diskuze na Nově nové nepřinesla a zvolená forma dala vzpomenout na legendární pořady jako Rande nebo Chcete mě?

Článek

Byla to poslední televizní debata prezidentských kandidátů, která mezi diváky vzbudila značný rozruch. Oproti předešlým ovšem v jiném slova smyslu. Byla vedená spíše jako kampaň na premiérský post a postupem času diváckou sledovanost ztrácela.

Šok pro produkci Novy

V úvodu si vyžádal Petr Pavel možnost pronést prohlášení, v němž vyzval protikandidáta, že v dosavadní kampani bylo hnusu až příliš a rád by tuto debatu vedl ve smířlivém duchu, bez zbytečných konfrontací.

Andrej Babiš ranní hoax o smrti generála Pavla, který se objevil v mailech a sociálních sítích, odsoudil, ale nedokázal slíbit, že diskuzi povede bez patřičné konfrontace v tématech, kde je silný.

Bylo zřejmé, že produkce televize Nova nebyla na tento scénář připravená a moderátor Rey Koranteng vůči oběma kandidátům vystupoval velmi střízlivě. V mnoha případech se ztrácel ve vlastních otázkách a po celou debatu působil spíše jako tichý pozorovatel.

Připravené otázky tak připomínaly spíše střet dvou kandidátů na post premiéra. To samozřejmě nahrávalo předsedovi ANO, který je politicky zkušenější.

Oba kandidáti bez nábojů

Ojedinělý útok Andreje Babiše na Petra Pavla se odehrál v polovině diskuze, když expremiér zdůraznil, že pan generál je provládní kandidát, který nerozumí ekonomice a politickým otázkám. Raději by svého protikandidáta viděl ve vedení armády, protože oproti současnému náčelníkovi generálního štábu nechce válku.

Toto tvrzení ovšem odporovalo billboardům, které se objevily v rámci prezidentské kampaně Andreje Babiše. Ty naopak vinily Petra Pavla z válkychtivosti. Nic na tom nemění fakt, že Pavel už náčelníkem generálního štábu být nemůže.

Kdo si myslel, že v závěru debaty dojde alespoň k lehké hádce, když přišla řeč na ekonomické otázky, musel být zklamán. Ve všech bodech se oba kandidáti souhlasně shodovaly. V tu chvíli přepínali program i ti nejvěrnější diváci Novy.

Manželky na scénu!

V závěru pořadu přece jen přišlo lehké oživení, když dostaly prostor manželky prezidentských kandidátů. Obě dámy se shodly, že už se těší na sobotní večer, kdy se chystají slavit bez ohledu na výsledek.

Pokus si někdo myslel, že poslední debata by mu mohla napovědět, kdo je pro něj nejvhodnější kandidát, tak musel být poněkud v rozpacích. Diskuze nic zásadního neodhalila a o kandidátech nic nevypovídala.

Andrej Babiš i Petr Pavel se střetnou ještě jednou, a to v debatě na Radiožurnálu hodinu před otevřením volebních místností. Od druhé hodiny dopolední už bude vše v rukou samotných voličů.

Vítěze voleb a nového prezidenta budeme znát v sobotu v podvečer.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz