Hlavní obsah
Aktuální dění

Rusko se chlubí zničením prvního amerického tanku Abrams

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Flickr

Bravurní kousek se povedl ruské propagandě, když se chlubí zničením tanku, který se na Ukrajině objeví až za půl roku.

Článek

Americká administrativa slíbila dodání tanků Abrams, které by měly na Ukrajinu dorazit do půl roku. Ruští propagandisté zřejmě tento fakt nepostřehli a chlubí se na Twitteru úspěchem ruské armády, která již zničila první tank americké výroby.

Při bližším pohledu na zveřejněnou fotografii pozornému oku neujde zásadní detail, když se v okolí tanku nachází poušť. Podle popisu je ovšem tank na území Bachmutu, kde bychom poušť hledali opravdu dlouho.

Zdroj fotografie se podařilo vypátrat díky Googlu. Ta byla pořízena během války v Iráku v roce 2003 francouzským reportérem.

Evropští spojenci po tom, co Německo ohlásilo dodávku tanků Leopard, slíbili Ukrajině více jak 350 tanků, které mají sloužit k odražení plánované ruské invaze a k osvobození Krymu.

V dodávkách je nejvíce aktivní Polsko, které vyvíjelo veliký tlak na německé politické vedení, aby dodávky tanků povolilo. Bez jejich souhlasu nebylo možné tanky Leopard na Ukrajinu poskytnout, přestože většina evropských států má ve výzbroji právě tento typ tanku.

Pozadu nezůstala ani Česká republika, která díky inciativě Dárek pro Putina odeslala na Ukrajinu dva modernizované tanky T-72.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz