Hlavní obsah
Aktuální dění

Tomio Okamura a Jindřich Rajchl. Dva kohouti na českém politickém hřišti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: neznámý, licence Creative Commons (CC BY-SA 3.0)

Předseda SPD se snaží udržet si své přívržence před nájezdem Jindřicha Rajchla a jeho hnutí PRO. Jaké jsou jejich skutečné cíle na politické scéně?

Článek

V kuchyni české politiky se vaří nová polévka a tato záležitost by mohla mít příchuť, která nás všechny překvapí. Tomio Okamura, nekonečný zdroj politických výpadů a pramen absurdních nápadů, se nyní potýká s novou hrozbou. Hrozba má jméno Jindřich Rajchl a jeho hnutí PRO.

Naši politickou scénu bychom mohli považovat za malý kurník, ve kterém následně všichni slyšíme kvákání víceméně stejných kohoutů. Kdo by si však pomyslel, že na tak malé ploše, jakým je naše politická scéna, by se mohl objevit někdo nový, a ještě hlučnější? No, zdá se, že právě to se děje a Okamura se cítí ohrožen.

Tomio Okamura, muž, který je neúnavně připravený se spojit s kýmkoliv, dokonce i s ďáblem, aby zachránil svůj post ve Sněmovně, se nyní zdá být ve velkých potížích. Podle zdrojů z nejbližšího okolí je připravený obětovat i svou duši, pokud by to mohlo zabránit odlivu jeho přívrženců k hnutí PRO.

SPD na to zareagovalo spojením s Trikolorou. Možná si teď myslíte, že si vybral tu nejpodivnější taneční partnerku na plesu, ale to je Okamura - muž, který se před vámi postaví s úsměvem širokým od ucha k uchu a představí se jako obránce lidu.

Nicméně, pokud se podíváme blíže, vidíme, že Okamura a Rajchl se ve skutečnosti vůbec neliší. Oba si chtějí jen zajistit svá křesla ve Sněmovně, aniž by se museli obtěžovat skutečnou vládou.

Proč by také měli, když mohou sedět v opozici, házet kameny na vládu a užívat si plody své práce bez jakékoliv odpovědnosti?

Co je ale ještě zajímavější, je skutečnost, že ani Rajchl nemá ambice vládnout. Vypadá to, že je více než spokojený s tím, že by se mohl nakrmit ze státního koláče a pokračovat v měření svých sil s Okamurou na politickém kolbišti. Jeho cíl? Ukrojit co největší kus toho koláče, který je nabitý veřejnými penězi.

Takže, kde jsme teď? Máme tu dva kohouty, kteří se snaží vévodit na jednom smetišti, hlasitě se přou a snaží se zaujmout dostatečně široké publikum.

Kdo vyhraje? To je zatím velká neznámá. Ale jedno je jasné: bez ohledu na výsledek je to pro demokraticky smýšlející voliče dobrá zpráva v tom, že se tříští právě tyto politické strany.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz