Hlavní obsah
Lidé a společnost

Kevin Costner podruhé rozveden. Snad nepřišel o dalších 80 milionů dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: SSgt. Dennis J. Henry Jr. / USAF - volné dílo

Jeho úsměvu prý nemohla odolat žádná žena. Myslely si to i dvě manželky Kevina Costnera, které ho kvůli tomu opustily.

Kevin Costner byl v případě svazku s Christine Baumgartnerovou opatrný. Jejich rozvodová bitva se vedla hlavně o výživné na děti, ale musel jí dokládat i výdaje na „mimomanželské romantické vztahy“.

Článek

Americký herec Kevin Costner (69) proslul nejen na stříbrném plátně, ale také svým sexuálním apetitem. Absolvoval dvě manželství, z každého tři děti plus jedno z volného svazku mezi uvedenými pouty s herečkou Bridget Rooneyovou. A k tomu spousty milenek. „Pokušení jsou docela silná - a tam venku je hladový svět, který čeká, až podlehneš. Takže se nemůžete jen tak smočit, aniž byste za to pořádně nezaplatili,“ řekl Costner listu New York Daily News. Příznačně krátce předtím, než se objevily první zprávy o jeho druhém rozvodu.

Začátkem května minulého roku podala příslušnou žádost hercova poslední manželka Christine Baumgartnerová (49). Co je za formulací o „nepřekonatelných rozporech“ lze stěží zjistit, pár se obrnil mlčením, ale příslušné právní dokumenty zmiňují jeden partnerčin méně obvyklý požadavek. Zhrzená Baumgarnerová (její současná podoba na instagramovém odkazu níže) po exmanželovi chtěla doložení všech „výdajů zaplacených v souvislosti s jakýmikoli mimomanželskými romantickými vztahy“.

Hercův právní tým k tomu uvedl, že její žádost byla předložena „jen za účelem obtěžování, je příliš široká, jde-li o časové období a předmět, zatěžující a nepřípustně složitá“. Ale může to signalizovat, že návrhářka kabelek k tomu měla své důvody. Na nevěry totiž doplatilo už Costnerovo první manželství s herečkou Cindy Silvou. Měl ji podvést mimo jiné na Havaji při natáčení sci-fi Vodní svět (1995) s tanečnicí Michelle Amaralovou (tehdy pětatřicetiletou a rovněž vdanou). Následný rozvod patřil k těm nejnákladnějším v hollywoodské historii, záletník se musel ze svého 16 let trvajícího „chomoutu“ vyplatit částkou 80 milionů dolarů.

Dům snů za tři a půl miliardy

Costner se z toho poučil a s Baumgartnerovou v roce 2004 uzavřel poměrně přísnou předmanželskou smlouvu. Mimo jiné podepsala závazek, že v případě ukončení svazku musí do třiceti dnů opustit jejich společné obydlí. Tím byl deseti akrový komplex budov na kalifornském pobřeží s odhadovanou cenovkou 145 milionů dolarů. Dáma to však ještě v polovině minulého roku odmítala učinit, i když jí Costner poskytl jednorázovou výplatu 1,5 milionu dolarů plus pravidelný příspěvek 30 000 dolarů měsíčně na bydlení. V současné době však už bydlí v novém domě v kalifornské Santa Barbaře s měsíčním nájmem 35 000 dolarů.

Další spor se týkal výživného na tři děti – syny Caydena (16) a Hayese (14) a dceru Grace (13). Soud jí přiřkl necelých 130 000 dolarů měsíčně, i když ona požadovala téměř dvojnásobek. Costner žádal o snížení příspěvku mimo jiné proto, že sice předloni měl příjem 20 milionů dolarů, ale v roce 2023 pustil lukrativní angažmá v seriálu Yellowstone (u nás běžel na kanálu Paramount Network). Proto v budoucnu očekává znatelný pokles svých příjmů.

V uplynulých dnech však došlo k šokujícímu zvratu. Pár nečekaně oznámil, že „dospěl k přátelskému a vzájemně dohodnutému řešení všech problémů týkajících se jejich rozvodového řízení“. Co za tím může být? Obvyklým podezřelým mají být pochopitelně peníze: Baumgartnerová prý za klid zbraní obdržela mnohem víc, než jí náleželo podle skromné předmanželské smlouvy…

Seznam zdrojů:

https://people.com/kevin-costner-finalizes-divorce-from-ex-wife-christine-8583810?hid=6a8a1da53b412ee0823dd3622401bb7f8cde731a&did=12017720-20240220&utm_

https://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-12444265/Kevin-Costner-claims-estranged-wife-Christine-Baumgartner-extramarital-affairs-faithful-bitter-divorce.html

https://pagesix.com/2023/05/03/how-kevin-costners-first-marriage-ended-over-rumored-affair/

https://www.businessinsider.com/most-expensive-celebrity-divorces-2017-9#kevin-costner-and-cindy-silva-announced-their-divorce-after-16-years-of-marriage

https://www.idnes.cz/zpravy/revue/vztahy-a-sex/kevin-costner-manzelka-christine-baumgartner-rozvod-dum.A230614_091036_sex_zar

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz