Hlavní obsah
Lidé a společnost

Modelce Pavlíně Pořízkové chyběl sex s manželem. A v závěti ji vydědil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: David Sedlecký/Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0

V zahraničí vystupovala jako Paulina Porizkova (na snímku z roku 2014)

Rodina pro ní byla všechno, ale nedostatek vřelosti ze strany partnera ukončil jejich manželství. Modelka Pavlína Pořízková našla svou lásku Rika Ocaseka mrtvého ještě dřív, než se stačili rozvést.

Článek

„Stal se celým mým světem, celým mým vesmírem,“ vzpomínala česká modelka Pavlína Pořízková (58) na setkání se svým budoucím manželem, zpěvákem Rikem Ocasekem (1944-2019). Frontmana americké skupiny The Cars potkala před čtyřmi dekádami při natáčení klipu k jejich největšímu úspěchu, celosvětově oblíbené skladbě Drive. „Tohle jsem si vždycky přála, být pro někoho důležitá. Být uctívána.“ Z harmonického vztahu dvou protikladných osobností, médii někdy dle příslušné pohádky nazývaných „kráska a zvíře“, vzešli i dva synové Jonathan Raven a Oliver Orion.

Jenže od té doby uplynulo čtvrt století a před oficiálním rozchodem v roce 2018 prý léta neměli intimní styk. O svém sexuálním životě se Pořízková radila i s jasnovidcem, protože její prostředky komunikace s manželem byly vždy hlavně fyzické. „Jakmile přestal chtít se mě dotýkat, tak jsem věděla, že ten vztah je odsouzen k zániku,“ měla zlou předtuchu modelka.

Smrt před ranní kávou

Před pěti tedy nastalo nevyhnutelné. Zlomená Pořízková k tomu vydala prohlášení na svém instagramovém účtu. „Naše rodina je jako dobře fungující auto. Když jsme my čtyři pohromadě, můžeme jet kamkoliv nás cesty povedou,“ sdělila v narážce na jméno Ocasekovi skupiny The Cars (Auta). „Ale už nefungujeme jako jízdní kolo a nebudeme dál šlapat do pedálů. S Rikem jsme se během posledního roku v dobrém rozešli. A fotografie naší šťastné rodiny jsou skutečně fotografiemi šťastné rodiny. Jen my dva už nejsme pár. Láska, kterou k sobě navzájem chováme je tak silná, téměř až hmatatelná, že nemůže jen tak zmizet,“ napsala tehdy.

Ocasek byl silný kuřák a diagnostikovali mu rakovinu plic, následovala operace, z níž se začal zotavovat. Dva týdny poté, 15. října 2019, mu Pořízková chtěla v 11 hodin přinést kávu, protože se jí zdálo, že nezvykle dlouho spí. Byť jako rocker byl prý spíše sova, než ranní ptáče. „Položila jsem šálek vedle něj a v tu chvíli jsem uviděla jeho obličej. Pohlédla jsem mu do očí – a už jako oči nevypadaly.“ Ocasek odešel z tohoto světa ve věku 75 let.

Ani dvě seznamky nepomáhají?

I když manželé několik let žili formálně odloučeni, ve chvíli jeho smrti ještě nedošlo k rozvodu. Modelka se den poté dozvěděla, že ji v textu své poslední vůle vydědil. Podle znění závěti Pořízkové neměly připadnout žádné jeho věci ani peníze a tvrdil, že ho modelka opustila během rozvodového řízení. Hodnota dědictví podle prosakujících informací neměla přesáhnout pět milionů dolarů, ale modelka to označila za „podstřelenou částku“ z daňových důvodů. A tak v roce 2021 mohla oznámit, že mezi ní a správci pozůstalosti došlo k dohodě. „Minulý týden bylo vše vyrovnáno. Byli velmi féroví. Dali mi, co je moje podle zákonů státu New York, a máme hotovo,“ uzavřela tuto nepříjemnou kapitolu svého života.

V roce 2019 sice Pořízková navázala vztah se scenáristou Aaronem Sorkinem (např. snímek Sociální síť), dokonce ho doprovázela na oscarový ceremoniál, ale v červenci 2021 se rozešli. Bývalá ambasadorka kosmetické firmy Estée Lauder podle vlastního vyjádření používá dvě seznamovací aplikace, ale bez velkého úspěchu. Což nemusí být úplně aktuální informace, neboť na letošním filmovém festivalu v Karlových Varech, kam byla Pavlína Pořízková pozvána jako exkluzivní host, ji všude doprovázel neznámý gentleman…

Seznam zdrojů:

https://pagesix.com/2022/11/16/paulina-porizkova-ric-ocasek-hadnt-had-sex-in-years-before-split/

https://www.dailymail.co.uk/femail/article-11431201/Paulina-Porizkova-details-horrific-moment-estranged-husband-Ric-Ocasek-dead.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Paulina_Porizkova

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Pavlína Pořízková

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz