Hlavní obsah
Umění a zábava

Proč je Kazma v zahraničí? Vyhrát milion dolarů není totéž, jako ho dostat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: TV Relax/Creative Commons Attribution 3.0 Unported license

Kamil Bartošek alias Kazma ví, že kdo se směje naposled, ten se směje nejlíp

Zakoupení vstupenky na film ONEMANSHOW: The Movie nezaručuje účast v soutěži ONEMANSHOW: The Game. Divák má spoustu povinností a téměř žádná práva. Včetně toho hlavního - na vymáhání výhry.

Článek

Nevypadá to snadně, ale nezdá se to být nemožné. K výhře jednoho milionu dolarů (22 milionů korun) ve spotřebitelské soutěži ONEMANSHOW: The Game by měla stačit vstupenka na film ONEMANSHOW: The Movie, který tento týden vstoupil do českých kin. Nenechme se však zmást průvodní marketingovou masáží plnou rozhovorů, betonových kvádrů v poli, hostesek a bodyguardů či kýženého trezoru s údajnou výhrou na pražském Výstavišti.

Hned zkraje souhrn tvrdých dat: nemáte jistou účast ve hře, i když vlastníte vstupenku, kdykoli z ní můžete být vyloučeni pod celou plejádou nepřezkoumatelných záminek, neexistuje povinnost vám ji vůbec vyplatit a v takovém případě nemáte právo se o ni soudit. A pořadatelem je společnost s ručením omezeným, kterou lze založit s vkladem společníka od jedné koruny výše.

Představa a skutečnost

„Back to the reality, baby,“ sdělil zkorumpovaný policajt jedné gangsterské krasavici v nejmenovaném thrilleru poté, co jí prostřelil stehno. Ano, ještě než se vznesete do loterijních oblak, bylo by předtím vhodné na pevné zemi faktů přečíst si některá - silně znepokojivá - ustanovení všeobecných soutěžních podmínek této hry.

3.4 Maximální počet Soutěžících je omezen počtem Soutěžních karet a při vysokém zájmu o účast v Soutěži i počtem osob, které je Trezor schopen během doby trvání Soutěže odbavit.

Překlad: Konec hry není předem znám, odpočet probíhá na sloupu volně přístupném v poli, jehož ovládání je v dobrém i špatném závislé na technické kompetenci pořadatele nebo někoho, kdo se na něj externě připojí, ať už to znamená cokoli. Podle článku 4.7 i v případě zjištění na k tomu určené internetové stránce, že vlastníte jedinou tzv. Unikátní Soutěžní kartu, tedy jste výherce, přesto musíte k trezoru fyzicky dorazit a otevřít ho předepsaným způsobem. A v případě, že se přitom dopustíte „společensky nevhodného chování“, ať už to znamená cokoli, je ostraha trezoru oprávněna vám zamezit v přístupu k němu.

3.5 Soutěžní karty budou ke vstupenkám na Film vydávány pouze do vypotřebování zásob Soutěžních karet v jednotlivých kinech, které budou promítat Film. Počet karet v jednotlivých kinech, ve kterých bude Film promítán, je omezen. Pořadatel negarantuje minimální počet Soutěžních karet, které budou k dispozici v jednotlivých kinech, ani skutečnost, že všechna kina, která budou promítat Film, budou Soutěžní karty vydávat.

Překlad: Zaplatili jste vstupné, ale Kamil Bartošek alias Kazma nezodpovídá za to, že jste sice do kina šli jenom kvůli možné výhře, ale soutěžní karta nikde.

Podezírám tě, robote

3.12 Soutěž je určena výhradně pro fyzické osoby a je zakázáno používání jakýchkoliv robotů či automatizovaných systémů (vč. umělých inteligencí ve smyslu např. ChatGPT) při samotné účasti v Soutěži. Je zakázáno používat jakákoliv zařízení, pomocí kterých by mohlo dojít k narušení technického systému Soutěže či běžného chodu Trezoru. Pořadatel Soutěže má při podezření na použití robotů či jiných automatizovaných systémů či zařízení dle předchozí věty právo vyřadit ze Soutěže ty Soutěžící, kteří tyto systémy použili.

Překlad: Pořadateli soutěže stačí pouhé podezření, jakkoli to zní vágně, o hrozbě robotizace vašeho úsudku a máte smůlu.

5.9 Výhru poskytuje Pořadatel Soutěže. Soutěžící berou na vědomí, že na vyplacení Výhry není právní nárok a nelze její vyplacení vymáhat soudně.

Překlad: Všechno jste splnili, ale od Kamila Bartoška nic nedostali. Z právního hlediska jste bez šance (není možné ani rozhodčí řízení nebo podobná alternativa, ačkoli se jedná o spotřebitelskou soutěž podle běžné právní úpravy). Kupte si za poslední úspory jateční pistoli a důstojně ukončete svůj bídný život „hráče o jeden milion Kazmových dolarů“. A proč slíbil už před premiérou svého ONEMANSHOW: The Movie, že raději zmizí do ciziny, zda kvůli zasloužené dovolené nebo proto, že tam hodlá začít nový život jako svého času Radovan Krejčíř, to se dozvíme v následujících týdnech.

Seznam zdrojů:

https://www.miliondolaru.cz/podminky.pdf

www.youtube.com/watch?v=Mkh-etAqbMw

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz