Hlavní obsah
Lidé a společnost

Štěstí ve hře, smůla v lásce: herec Filip Březina se rozešel s přítelkyní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jaroslav Fikota / Česká televize - tiskové oddělení

Osmadvacetiletý Filip Březina (na snímku uprostřed) pracovně triumfuje. Hvězdu z něj udělal seriál „Smysl pro tumor“, zaujal i ve vánoční pohádce „Klíč svatého Petra“ - obojí z produkce České televize.

Vyhověl své babičce a zahrál si v úspěšné pohádce, roli pacienta s rakovinou v TV seriálu zvládl rovněž na jedničku. Ale pracovním vytížením dříve utrpělo jeho zdraví, teď i soukromí Filipa Březiny.

Článek

Pro vycházející hvězdu Filipa Březinu (28) byl loňský rok zlomem v jeho kariéře. Zhostil se hlavní role v pohádce Klíč svatého Petra, kterou premiérově na České televizi shlédly téměř tři miliony diváků. O Vánocích roku 2023 tím překonala i legendární Tři oříšky pro Popelku (2,27 milionu diváků). Skutečnou lavinu pozornosti však na sebe strhnul až letos herecky vděčnou hlavní rolí v TV seriálu Smysl pro tumor, rovněž z produkce našeho veřejnoprávního giganta. Stejně jako se říká, že „pro krásu se musí trpět“, i služebník řecké bohyně umění Thálie jí musí přinášet jisté oběti. Ještě loni v listopadu Březina pro server extra.cz hlásil spokojené soužití s přítelkyní, zkraje letošního roku už má být vše jinak!

Koncem ledna, v rozhovoru pro novinky.cz, to jako přiznaný introvert vyjádřil s jistou zdrženlivostí. „V osmadvaceti se chci soustředit na práci, neplánuju zakládat rodinu,“ naznačil zprvu. Na přímý dotaz, zda by případně měl s kým, šel s pravdou ven. „Ne, teď zrovna ne. O tom fakt teď nechci mluvit. Ať to nevypadá, že si tady z toho dělám seznamku,“ dodal. Není první ani poslední, kdo v této branži soukromě doplatil na přílišné pracovní vytížení. Hollywoodská hvězda nové generace Bradley Cooper (49) nebo veterán Kevin Costner (69) se tak ponořili do svých projektů, že s nimi jejich partnerky ztratily trpělivost. Prvního před pěti lety opustila modelka Irina Shayk (téměř ho nevídala kvůli natáčení trháku Zrodila se hvězda), druhého zase příliš pohltila realizace dvou dílů mega westernu Horizon: An American Saga. Po téměř dvaceti letech manželství proto Costnerovi dala loni sbohem jeho životní láska Christine Baumgartnerová.

Kvůli Chaplinovi měl „úžeh zevnitř“

Ale zpět k fešáckému Březinovi. Jako aktuálně „žhavé zboží“ byl tento týden pozván do pořadu Show Jana Krause, kde došlo i na jeho zdravotní problémy. Před necelými třemi roky totiž v divadelní inscenaci chaplinovského filmu Diktátor (1940) poprvé ztvárnil dvojroli antisemitského tyrana Adenoida Hynkela, v němž divák snadno poznal Adolfa Hitlera, a chudého židovského holiče. Fyzické nároky z toho plynoucí byly natolik enormní, že na jevišti zkolaboval.

„Tak nějak jsem se asi přecenil a moc nahecoval, až jsem z toho měl úžeh zevnitř,“ popsal Březina, co selhání předcházelo. Bylo mu údajně na zvracení, točila se mu hlava, ale v nemocnici se to vyřešilo připojením na kapačky. Loni v létě hra měla svou derniéru (výše odkaz o tom z facebookového účtu Městských divadel pražských).

Moderátor Kraus poté „zamířil přímo na komoru“, když nadhodil, že prý někde četl, že během natáčení seriálu Smysl pro tumor herec přišel o přítelkyni. „A vy partnerku máte pořád, jo?“ neodbytně se tázal naoko překvapeného Březiny. „Nemám, nemám,“ přisvědčil nakonec do kouta zahnaný herec. Každopádně platí, že seriál režisérky Terezy Kopáčové o tom, jak se s nadhledem vypořádat s těžkým onemocněním, si stabilně drží vysokou sledovanost. První dva díly Smyslu pro tumor si nenechalo ujít okolo 1,2 milionu diváků.

Seznam zdrojů:

https://www.ceskatelevize.cz/vse-o-ct/press/tiskove-zpravy/?id=10072&strana-2=1&category=2

https://www.novinky.cz/clanek/zena-styl-filip-brezina-zit-pul-roku-pred-kamerou-s-rakovinou-bylo-tezke-40458201

https://www.extra.cz/filip-brezina-si-zahral-ve-vanocni-pohadce-premlouvat-ho-musela-babicka

Show Jana Krause na TV Prima (31. ledna 2024)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz