Hlavní obsah
Umění a zábava

The Continental bez Johna Wicka. V Ballerině však bude, natáčela se v Česku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Gordon Correll/Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0

Kanadský herec Keanu Reeves

Příští rok do kin vstoupí snímek Ballerina, který rozšíří sérii se zabijákem Johnem Wickem o hlavní ženskou postavu. Letos na online platformách uvidíme minisérii The Continental z téhož prostředí.

Článek

Jak říkal spisovatel Charles Bukowski: „Psi mají blechy a chlapi mají starosti,“ nejinak je tomu i ve fiktivním vesmíru Johna Wicka. „Jiné slovo než starosti pro to neexistuje,“ vysvětluje Basil Iwanyk, americký producent akční série o nájemném vrahovi, který se snaží vymanit ze své násilné minulosti. Od roku 2014 vznikly čtyři filmy s Keanu Reevesem v hlavní roli, jejichž raketově rostoucí souhrnné tržby se zastavily na částce přesahující miliardu dolarů.

Hlad po dalších příjmech je nejlepší kuchař a tak se chystají dvě pokračování: filmová Ballerina s Anou de Armas a třídílná minisérie The Continental pro streamovací platformu Peacock. Natáčení snímku o ruské baletce, která se chce pomstít za minulé křivdy, v režii Lena Wisemana (upírská série Underworld) probíhalo po Česku a jednu z vedlejších rolí ztvárnil Jaroslav Vundrle z kaskadérskéské skupiny Stunts4You.

Zpátky ke kořenům

Tlak na Iwanykovu produkční společnost Thunder Road Pictures je tedy obrovský, protože se od ní očekává jenom další úspěch. Zatímco Ballerinu ještě zaštítí Keanu Reeves ve vedlejší roli, tak „hotelový“ The Continental se už obejde bez jeho účasti. Hvězdou bude nestárnoucí Mel Gibson a ve třech 90minutových epizodách nahlédneme do historie této luxusní ubytovny pro nájemné vrahy v New Yorku 70. let minulého století. Zdá se, že Gibsonovy šrámy z minulosti, kdy byl zadržen opilý při řízení auta a dopustil se přitom antisemitských výroků, nebo jeho přiznání se k domácímu násilí, jsou už minulostí. „Ne, s jeho obsazením jsme vůbec neváhali,“ řekl producent Iwanyk, který v této souvislosti čelil aktivistickým dotazům.

Mladší verzi postavy Winstona Scotta, zakladatele hotelu Continental (ve filmech Ian McShane), ztvární Colin Woodell a setkáme se tu i s postavou manažera recepce Charona. K uvedení na online platformách dojde již letos v září a po případném úspěchu se počítá s akcelerací děje o dekádu dál, kdy nahlédneme do událostí v letech osmdesátých.

Průlom s filmy Sicario a John Wick

Basil Willian Iwanyk (53) se narodil v New Jersey, ale má ukrajinské kořeny. Začínal v ateliérech studia Warner Brothers, ale v roce 2000 založil vlastní produkční firmu Thunder Road Pictures. Prosadil se zhruba před deseti lety nejprve úspěšnou gangsterkou Město s Benem Affleckem a thrillerem Sicario včetně jeho volného pokračování Sicario 2: Soldado. Do roku 2018 tituly z jeho tvůrčí dílny utržily po celém světě přes dvě miliardy dolarů.

Díky němu se do širšího povědomí zapsal také Taylor Sheridan, režisér Sicaria, který stojí mimo jiné za seriálem Yellowstone nyní vysílaném i u nás na stanici Paramount Network. Skutečnou trefou do černého se pro Iwanyka stala akční série o Johnu Wickovi z let 2014-2023, která znamenala také návrat Keanu Reevese na filmové výsluní.

Seznam zdrojů:

https://www.ign.com/articles/the-continental-john-wick-preview-photos-peacock

https://en.wikipedia.org/wiki/Basil_Iwanyk

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Keanu Reeves

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz