Hlavní obsah
Umění a zábava

Tvůrce Sicaria a seriálu Yellowstone si koupil ranč velký jako Los Angeles

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Billy Hathorn /GNU Free Documentation License, verze 1.2

Ranč Four Sixes se stal zhmotnělým snem amerického filmaře Taylora Sheridana

Taylor Sheridan zapomněl na své rozpačité herecké začátky a etabloval se jako scenárista a režisér drsných thrillerů z plání Texasu. Odměnou mu je rozlehlý ranč za téměř 350 milionů dolarů.

Článek

Nyní je v Hollywoodu považován za těžkou váhu, zejména díky seriálu Yellowstone, který se dočkal už páté série. Řeč je o jeho tvůrci Tayloru Sheridanovi (53), kterému námět o rodině z ranče Montana nejprve zamítla platforma HBO Max, stejně tak stanice TNT nebo TBS, ale nakonec uspěl v Paramount Network (výsledek nyní můžeme sledovat i my na stejnojmenné TV stanici).

To bylo v roce 2018 a od té doby se „pytel“ Yellowstonu roztrhl už do dvou prequelů (pod názvem 1883 a dějově mladšího 1923), byť nedávno ohlášený odchod protagonisty Kevina Costnera budoucnosti seriálu nevěští nic dobrého. Herec se totiž zavázal k dvoudílnému mega westernu Horizon: An American Saga, který navíc i režíruje. Sheridan zatím tvoří jako zjednaný a snaží se ze své seriálové slepičky dostat co nejvíc zlatých vajec. Proč?

Splněný sen

Odpovědí budiž čtveřice stejných čísel - 6666 alias Four Sixes. Tak se jmenuje ranč o rozloze 270 000 akrů, tedy téměř velikosti Los Angeles. Na prodej byl od roku 2020, kdy zemřela jeho majitelka Anne Burnett Marionová. O rok později ho za 347 milionů dolarů koupil právě Sheridan se skupinou investorů. Usedlost s rozsáhlým chovem koní a dobytka byla dlouho ovládána jedinou dynastickou rodinou, která 150 let bojovala za ochranu své půdy a její nedotčenost. Přesně jako v Sheridanově seriálu.

„Vyrůstal jsem ve stínu 6666, vlastnictví aspoň jednoho z jejich koní bylo symbolem společenského postavení, zvláště pro jejich skvělý výcvik,“ vysvětluje svou inspiraci. Aby mu tak velké sousto nezaskočilo v krku, nechává si královsky platit - za jedinou epizodu Yellowstonu si účtuje rovných čtvrt milionu dolarů. A tvoří relativně snadno, napsání některých epizod v jeho „tvůrčím bunkru“ uprostřed Wyomingu mu prý netrvá déle než osm až deset hodin.

Tři stupně vzhůru

Sheridan se po dvě dekády marně snažil prorazit jako herec. Přesedlal ke psaní, inspirován tvorbou bratrů Coenů (např. Fargo, nebo oscarový snímek Tahle země není pro starý) a nedávno zesnulého prozaika Cormaka McCarthyho. Úspěch mu přinesla trilogie z let 2015-2017 o "moderní americké hranici": ponor do války proti drogám Sicario: Nájemný vrah, detektivně laděný Wind River a kritiky oceňovaný thriller Za každou cenu. Ten poslední jmenovaný mu vynesl nominaci na Oscara i Zlatý glóbus a dostal za něj řadu cen filmových kritiků. O jeho těsném vztahu k novému domovu na ranči Four Sixes svědčí i skutečnost, že do výroby chystá spin-off seriálu Yellowstone přímo z tohoto místa - nazvaném jak jinak než 6666.

Seznam zdrojů:

https://www.hollywoodreporter.com/tv/tv-features/taylor-sheridan-yellowstone-interview-1235519261/

https://www.imdb.com/name/nm0792263/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_0_nm_8_q_sheridan

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz