Hlavní obsah
Umění a zábava

Z jedněch šatů Evy Adamczykové udělal druhé rychle spuštěný „padací most“

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: ePress ČT / Česká televize (tiskové oddělení)

Sázkaři vzývaný pár dokázal během pikosekundy přeměnit sportovní úbor na taneční šaty

V sobotu ukončenou soutěž StarDance nevyhráli favorité - Eva Adamczyková a Jakub Mazůch. Podstatu své dynamické choreografie zpomaleně předvedli, ale záhadu šatů tanečnice odhalí jen TV záznam.

Článek

Sázkové kanceláře se na letošní StarDance takříkajíc napakovaly. Výrazná část sázejících (zhruba tři čtvrtiny) totiž letos vsadila na vítězství snowboardistky Evy Adamczykové (30) a jejího profi partnera Jakuba Mazůcha (35). Nakonec však ve 12. ročníku prestižní soutěže skončili „až“ druzí. Zvítězili outsideři: dvaadvacetiletá herečka Darija Pavlovičová a o pět let starší Dominik Vodička, kdo na ně v říjnu vsadil tisícikorunu, tomu bude vyplacen příjemný třicetinásobek…

Finálový večer z uměleckého hlediska nepřinesl žádné větší překvapení, poslední tři páry (včetně vodního slalomáře Vavřince Hradilka a Kateřiny Bartuněk Hrstkové) se mohly opřít zejména o svoje k dokonalosti vypilované dřívější kreace. Jeden moment však přeci jen stál za pozastavení. Po rumbě a valčíku dvojice Adamczyková-Mazůch předvedla dráždivou salsu a bylo na co se dívat. Kromě efektní pasáže z propletených rukou došlo i na převlečení tanečnice v přímém přenosu. Co se to na parketu vlastně odehrálo?

Práce kvapná, hodně platná

„Jak jsem, tak koukal, tak vy tam máte takový prvek s těma rukama, ono to vypadá jako vánočka,“ začal své vyzvídání moderátor večera Marek Eben. A poté vyzval tanečníky ke zpomalenému předvedení tohoto prvku, k čemuž ošívající se Mazůch („Ono by se to jakoby nemělo prozrazovat, tyhlety triky“) nakonec svolil. Pokusům o nahlédnutí pod pokličku tvůrčího hrnce zmíněného páru však toho večera ještě nebyl konec. O patro výš, mezi všemi účastníky soutěže čekající průvodkyně večera Tereza Kostková hned navázala na špiónské praktiky svého kolegy.

Samozřejmě ve věci zmíněného převleku. Kostková prozradila, že během zkoušek v televizním studiu každý jejich účastník samozřejmě vypozoroval podstatu onoho „zázraku“. Ovšem až do večerního přímého přenosu mezi nimi trval spor o to, jestli ho širšímu diváctvu odhalit. „Prozradíme tu změnu kostýmu v pikosekundě, nebo ne?“ obrátila se na stranou stojící skupinu soutěžících. Z jejich hlasování však vyplynul krutý ortel - tajemství zůstane tajemstvím.

My si naštěstí můžeme pomoci televizním záznamem. Na stránkách České televize například část Eva Adamczyková a Jakub Mazůch - Freestyle SD 9 v odkazu:

(https://www.ceskatelevize.cz/porady/12701251153-stardance/223544160450010/)

Úspěšné provedení wow efektu hodně záviselo na koordinaci postavení tanečnice a kamery. Proto se na ni v kritický moment upírala jen ta přímo na parketu, k níž se mohla z otočky postavit zády. Levé rameno Adamczykové zdobí rudý střapec, který fungoval jako táhlo k uvolnění na šňůrkách držících šatů v horní polovině úboru. Samotná akce zatažení tedy proběhla mimo pohled televizních diváků, v dalších záběrech ji prozradí jen klesající pravá ruka, kterou použila ke spuštění „padacího mostu“ druhých šatů.

A dobrá zpráva na závěr. V dosavadní historii se soutěž konala spíše bienálně, ale podle dostupných údajů proběhne další pokračování už v příštím roce!

Seznam zdrojů:

Česká televize: StarDance XII …když hvězdy tančí

https://www.idnes.cz/zpravy/revue/spolecnost/stardance-finale-hradilek-adamczykova-pavlovicova-vitez.A231211_091357_lidicky_sub

https://cs.wikipedia.org/wiki/StarDance

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz