Hlavní obsah

Amsterdam: Město nezapomenutelných zážitků a skrytých pokladů

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Ralf Gervink, Pixabay

Co všechno nabízí hlavní město Nizozemska? Jaké krásy skrývá a jaké možnosti otevírá? Na tyto otázky vám odpovím v následujících řádcích a podělím se o své dojmy z měsíčního pobytu v tomto městě.

Článek

Amsterdam, s jeho historickými kanály a uvolněnou atmosférou, je ideální destinací pro všechny typy cestovatelů. Toto okouzlující město nabízí širokou paletu zážitků, od procházek malebnými uličkami až po návštěvy světově proslulých muzeí.

Pokud vás zajímá kultura, určitě nevynechejte Van Gogh Museum nebo Dům Anny Frankové, kde můžete nahlédnout do fascinující historie města. Obdivovatelé moderního umění si přijdou na své ve Stedelijk Museum, zatímco historici mohou prozkoumávat slavné Rijksmuseum s rozsáhlou sbírkou děl zlatého věku holandského malířství.

Procházka nebo plavba po kanálech je zcela jedinečným zážitkem, který vám umožní vidět Amsterdam z jeho nejkouzelnější perspektivy. Skanzen volně propojených kanálů je zapsán na seznamu UNESCO a každá z nich má svůj vlastní příběh, který čeká na objevení. Můžete se vydat na klidnou plavbu lodí nebo si půjčit kolo a objevovat město jako místní obyvatelé.

Foto: Martin Všechovský

Amsterdam kanál

Příznivci místních chutí by si neměli nechat ujít amsterdamské tržiště Albert Cuypmarkt. Tradiční holandské lahůdky, jako je herink nebo slavné sýry, nabízejí jedinečné gastronomické zážitky, které jen těžko najdete jinde. Pokud jste milovníky piva, zavítejte do Heineken Experience nebo do některého z lokálních pivovarů, kde si můžete vychutnat svěží lokální speciály.

Chcete objevit Amsterdam z jiného úhlu a podívat se na místa, o kterých ví jen ti, kdo město znají dokonale? Podívejte se na seznam skrytých míst, která jsem přehledně sepsal pro Zebra Průvodce.

Od historických památek po současnou kulturu, od malebných kaváren až po moderní bary. To je Amsterdam. Nespočet příležitostí, které čekají na vaše objevení.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz