Hlavní obsah
Cestování

Čemu se vyvarovat v Říme? Několik osobních rad a tipů

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Martin Všechovský

V Itálii existuje řada pravidel, jejichž porušení by vás mohlo mrzet. Chcete-li mít klidnou dovolenou, pojďme si některá z nich přiblížit.

Článek

Nejezte na hlavních náměstích

Málokdo ví, že je zakázáno jíst a pítv blízkosti městských fontán. Údržba památek je velmi nákladná, a tak se znečištění postihuje. Například Španělské schody byly málem uzavřeny kvůli častému znečištění odpadky či žvýkačkami. Máte-li hlad, dejte si svačinu na lavičce v parku.

Do vody se nesahá

Pokud se nacházíte poblíž Fontány di Trevi a rádi byste se osvěžili, tak rozhodně nepoužívejte vodu z této fontány. Jen samotné sahání do vody je přísně střeženo policií a hrozí vám tučná pokuta.

Pokud propadáte zoufalství, tak jsem na odlehčení pro vás připravil i článek, kde se dozvíte, co naopak v Římě doporučuji.

Neběhejte polonazí

Estetika a upravenost jsou v Římě velmi důležité, a tak myslete na to, že pokud byste se chtěli projít či proběhnout bez trička či v malé sportovní podprsence v centru města, hrozí vám minimálně zastavení policejní hlídkou. Pro tuto sportovní aktivitu doporučuji park, či nábřeží řeky.

Cappuccino pouze dopoledne

Cappuccino je považováno za snídaňovou kávua často se pije hned ráno se sladkým pečivem. Pokud si jej dáte odpoledne, nehrozí vám sice žádná pokuta, ale můžete se setkat s opovržlivým pohledem.

Zákaznický servis nemusí být stoprocentní

Z řady kulturních důvodů nebývá zákaznický servis vždy skvělý, a tak se rozhodně nepouštějte do polemiky s personálem ohledně kvality služeb. Můžete se tak setkat s velmi vášnivou debatou.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz