Hlavní obsah
Cestování

Jak zvládnout let s miminkem? Ozkoušené rady, které dopřejí klidnou cestu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: juno1412, Pixabay

Létání s miminkem může být někdy opravdu horor. Nabízím několik ozkoušených rad, které vám pomohou zvládnout let v klidu.

Článek

Večerní let

Pokud je to možné, cestujte v noci. Toto praktikuji vždy, pokud je to možné. I v případě, kdyby se mělo jednat o let delší s horší leteckou společností. Se spícím dítětem je let opravdu klidný. Pokud musíte letět ve dne, odložte spánek dítěte až na dobu po startu.

Sedadla s větším prostorem

Řada leteckých společností nabízí sedadla určená pro rodiny s dětmi (obvykle bývají za oddělením prvních tříd a přípraven jídla). Snažte se rezervovat tato místa. Zároveň preferujte místo u okénka. Jednak dítěti nic nehrozí z uličky, ale také se koukáním z okénka případně zabaví (spíše sundáváním rolety).

Zvolte dobře oblečení

Myslete na to, že dítě bude potřeba přebalovat či převlékat. Oblékejte své dítě tak, aby vše šlo snadně, a tak kalhoty volte s pružným pasem, svetry na zip a kombinézy se zapínáním v rozkroku.

Hračky nesmí chybět

Určitě nezapomeňte na oblíbené hračky vaší ratolesti, ale přibalte i nějaké novinky. Nové hračky pomohou jak v letadle, tak při čekání na letišti.

Používejte dětské nosítko

Mít volné ruce se opravdu hodí. Můžete i uspávat chozením v uličce.

Nástup do letadla

U některých leteckých společností a na některých letištích mají rodiny s miminky prioritu. Využívejte tohoto benefitu. Zároveň do letadla nastupujte až mezi posledními. Není nutné čekat v letadla a zbytečně se snažit miminko zabavovat ve stísněném prostoru.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz