Hlavní obsah
Cestování

Co dělat v Římě? Řím nejsou jen památky

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Martin Všechovský

Řím

Řím nejsou jen dechberoucí památky a úzké uličky se starými domy. Ve městě na vás čeká nespočet parků, řada skvělých restaurací, barů i míst k nakupování.

Článek

Hlavním lákadlem turistů jsou samozřejmě antické památky jako Koloseum, Forum Romanum, Pantheon či Andělský hrad. Co jiného však v tomto nádherném městě dělat?

V první řadě byste si měli nechat dost času na jídloochutnat místní skvělé speciality. Tradiční těstoviny zapíjet báječným vínem a na závěr si dát nějaký druh speciální zmrzliny. Třeba tak může vypadat váš oběd.

Můžete se vydat na nákupy. Možná vás lákají nejnovější módní výstřelky. Možná chcete ochutnat čerstvé potraviny či si chcete přivonět ke krásným květinám na trzích. Máte řadu možností. Na náměstích to opravdu žije.

Foto: Martin Všechovský

Svačina v Římě

Vynechat byste neměli muzea a divadla. Nechte se omámit vůní místa, které se stalo kolébkou mnoha uměleckých i kulturních směrů. Vybrat si můžete z řady muzeí, která jsou zdarma.

Po obědě či večeři doporučuji procházku podél řeky Tibery, kde se můžete dát do debaty s místními. Ti vás možná vezmou s sebou na víno do baru, kde budete moci poznat lidi z celého světa, kteří se do Říma s velkou láskou sjíždějí.

Seznam mých nejoblíbenějších parků jsem sepsal ZDE.

Z Říma však nikdy neodjedete s tím, že byste si řekli „Sem už se vracet nemusím, vyzkoušel, navštívil a ochutnal jsem tu vše“.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz