Hlavní obsah
Cestování

Plánujete dovolenou v Dubaji? Mám pro vás několik osobních rad a tipů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Timo Volz / Pixabay

Dubaj je jeden ze sedmi emirátů Spojených arabských emirátů. Město je známé svou moderní architekturou, luxusními resorty a obchodními centry. Pojďme se podívat, jak si toto kosmopolitní město užít.

Článek

Nejdůležitější je si stanovit správný termín pobytu. Ideální čas pro slunění i poznávání města je od druhé půlky podzimu do první půlky jara. V jiných měsících se zde nežije, ale přežívá.

Přestože je Dubaj konzervativní země, je otevřena zahraničním turistům, a tak standardní evropské oblečení zde není problém. Často je uváděno, že by se dámy neměly příliš odhalovat, ale v praxi zjistíte, že vás za krátkou sukni nikdo pranýřovat nebude. Stačí se chovat slušně, nepít na veřejnosti alkohol a není potřeba mít žádné obavy.

V Dubaji je velká koncentrace bohatých lidí, a tak je třeba počítat s tím, že zde není nejlevněji. Budete-li se vyskytovat na umělém poloostrově Palm Jumeirah, uvidíte velké množství luxusních a sportovních aut všech značek.

Veřejné dopravy se bát nemusíte, ale doporučuji používat taxi, které není drahé a dopraví vás kamkoliv budete potřebovat. Mějte na paměti, že licencované taxi s pevně danými cenami je pouze auto béžové barvy s barevnou střechou. Žádné jiné nepoužívejte.

Co stojí za návštěvu?

Nesmíte minout nejvyšší budovu světa Burj Khalifa, před kterou se nachází největší fontána na světě. U Burj Khalifa se nachází největší obchodní centrum, které v sobě ukrývá velké akvárium. Myslím, že stačí vidět akvárium z obchodního centra, není nutné si kupovat lístky dovnitř. Určitě se projděte po Palm Jumeirah a vyjděte na vyhlídku, která se nachází přímo veprostřed poloostrova. Zajímavá procházka je také po Dubai Marina, kde můžete obdivovat mrakodrapy. Na závěr bych doporučil místní safari, abyste nasáli pravou pouštní atmosféru.

Vzhůru do Dubaje!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz