Hlavní obsah
Cestování

Proč byste měli prozkoumat celé Portugalsko a nejen Lisabon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Amurca, Pixabay

Porto, Portugalsko

Když lidé plánují cestu do Portugalska, často se zaměřují na jeho hlavní město, Lisabon. Avšak existuje mnoho dalších úžasných míst po celé zemi, která stojí za návštěvu. Zde je několik mých tipů.

Článek

Algarve

Tato nejjižnější oblast Portugalska bývá vyhledávána nejen kvůli slunečnému období a písčitým plážím, ale také kvůli svému hornatému území a malebným historickým městům s velkým kulturním vyžitím.

Foto: Laura Rinke, Pixabay

Lagos

Cabo da Roca

Pokud vás lákají dechberoucí výhledy na oceán, nenechte si ujít nejzápadnější výběžek nejen Portugalska, ale také celé Evropy. Výhledy s krásnými útesy stojí za návštěvu.

Foto: zimolajan789, Pixabay

Cabo de Roca

Évora

Évora patří k nejzachovalejším středověkým městům a je působivá svými klikatými uličkami a pozoruhodnými architektonickými skvosty.

Foto: Trapuzarra, Pixabay

Évora

Sintra

Pod kopci Serra da Sintra na vás čeká portugalský městečko, ve kterém si budete připadat jako v pohádce. Najdete zde majestátní hrady, lesní kláštery i impozantní zahrady.

Foto: Essuera, Pixabay

Sintra

Národní park Peneda-Gerês

Toto místo je lidskou rukou nedotčené a také nejkrásnější území v Portugalsku. Doporučuji navštívit jižní část s vrcholy Serra de Geres.

Foto: ElToro25, Pixabay

Peneda-Gerês

Více tipů na skvělá místa v Portugalsku jsem sepsal do Zebra Průvodce.

Celé Portugalsko nabízí nesčetné možnosti pro objevování a dobrodružství. Takže při plánování své další cesty do této krásné země nezapomeňte vyrazit mimo Lisabon a objevit všechny poklady, které Portugalsko má k nabídnutí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz