Hlavní obsah
Lidé a společnost

Záhada Trevaline Evans: Kam a proč zmizela?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jon Candy / Flickr / CC BY-SA 2.0

Ilustrační obrázek - Waleská policie

Případů pohřešovaných osob, které nebyly nikdy nalezeny, je celá řada. Jeden je ale specifický. Jde o majitelku starožitnictví z Walesu, která si odběhla ze svého obchodu a po níž se pak slehla zem.

Článek

Představte si krásné, slunečné ráno v malebném městečku Llangollen, kde se každý den zdá být jako stvořený pro procházky a klidný život. Malé uličky lemují barevné domy s kvetoucími zahrádkami a toto idylické prostředí dodává celému městečku atmosféru pohody a harmonie. V srdci tohoto místa žije Trevaline Evans, padesátiletá paní plná životní energie, která provozuje obchod se starožitnostmi. Její vášeň pro umění a historii je zřejmá na první pohled - její obchod je pokladnicí nejrůznějších starožitností a památek minulých dob.

Dne 16. června 1990 otevřela svůj obchod ve 9:30 jako každý jiný den a dopoledne ji navštívilo asi 25 zákazníků, vesměs jejích známých. S úsměvem na tváři a plná radosti ze skvělého počasí je přivítala a nic nenasvědčovalo tomu, že by tento den mohl být jiný než ostatní. Avšak osud měl jiné plány. Kolem poledne vešel do obchodu elegantně oblečený muž, kterého nikdo neznal. S paní za pokladnou prohodil pár slov a pak odešel. Krátce poté odešla i Trevaline a na dveřích obchodu nechala vzkaz: „za dvě minuty jsem zpět“. Jenže se nevrátila za dvě minuty - nevrátila se totiž nikdy.

Od té chvíle je Trevaline Evans pohřešovaná, a přestože zanedlouho tomu bude již 33 let, stále její zmizení halí závoj tajemství. Údajně pak byla ještě viděna asi o dvě hodiny později nedaleko svého domova, tady ale její stopa definitivně končí. Její kabelka, klíče od auta a bunda zůstaly v obchodě, auto zůstalo zaparkované na stejném místě. Policie vyslechla každého obyvatele Llangollenu, stejně jako desítky lidí ze vzdálenějších obcí, ale k ničemu to nevedlo. Nepodařilo se ani zjistit identitu onoho neznámého muže v obchodě.

V průběhu pátrání byly také provedeny průzkumy nedaleké řeky Dee, stejně tak důlních šachet a jeskyní v okolí města, ale ani zde nebyly nalezeny žádné stopy. Po více než deseti letech vyšetřování byl v roce 2001 zatčen Trevalinin manžel Richard, brzy byl však propuštěn a nebylo proti němu vzneseno žádné obvinění. Později se objevila údajná svědectví, podle kterých byla Trevaline viděna v Londýně, ve Francii, nebo dokonce až v Austrálii, nic z toho se však nepotvrdilo.

Trevaline Evans je stále pohřešovaná a její příběh zůstává nevyřešenou záhadou, která navždy změnila životy obyvatel Llangollenu. Každý den přináší novou naději na rozřešení této tajemné události, ale zatímco se svět točí dál, obyvatelé Llangollenu nikdy nezapomenou na svou milovanou sousedku a přítelkyni. Tato tragická událost připomíná důležitost následujícího ponaučení: život je nevyzpytatelný a měli bychom si vážit každého dne, který nám je dán.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz