Hlavní obsah
Zdraví

Deník matky citlivky: Namazat si žraloka na pozadí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Unsplash

Zákon schválnosti funguje stejně dobře jako zákony fyziky.

Článek

Milý deníčku,

už několik dní mě trápí něco velkého, něco, o čem se lidem těžce mluví. Je to problém, který, jak se ukázalo, sám nezmizí a je potřeba ho řešit.

Hemoroidy.

Jsou to takový protivný asteroidy, co se člověku vytvoří na zadnici v nejmíň vhodnou dobu. My mámy to bohužel dobře známe, protože porodem se v těle vytahá kde co, například i žíly v konečníku. V období po porodu tedy hemoroidy patří k propracovanému systému zdravotních nepříjemností, které mají jistě za cíl udržet mámu neustále ve stoje.

Že se ale ty potvory objeví víc než rok po porodu, to jsem vážně nečekala. Jaká je první pomoc? Zajít do lékárny a koupit si krém. Ovšem tady je potřeba si dát pozor. Ve chvíli, kdy člověk potřebuje řešit intimní problém, platí zde zákon nad všechny zákony - ZÁKON SCHVÁLNOSTI.

Jste žena a jdete si do lékárny koupit krém na vaginální mykózu nebo mast na hemoroidy? Připravte se na to, že zákon schválnosti vám na uvítanou v lékárně připraví celý dav lidí zahrnující minimálně jednu drbnu sousedku nebo hezkého kolegu z práce. A obsluhovat vás bude samozřejmě muž. I kdyby po vašem příchodu do lékárny byly za všemi výdejními okénky ženy, zákon schválnosti se postará o to, aby těsně před vámi se vyměnily směny a vy jste si o tyto intimní věci musela říct muži.

Váš stres se pro změnu postará o to, že vám celý obličej zrudne, zpotíte se tak, že vás ucítí až v Austrálii, a při vyslovování potíží se jisto jistě zakoktáte.

Takže tak nějak se to dnes stalo mně. Když jsem zdárně prošla všechny trapnosti a doma si konečně chtěla namazat zázračný krém na… ty víš kam, přečetla jsem si složení.

Extrakt z kvasnic, OLEJ ZE ŽRALOČÍCH JATER a extrakt z ovčí vlny.

WTF?!

Takže já, vegetariánka bojující proti nelegálnímu rybolovu, co ničí korály, si budu mazat žraloka na zadek? No to snad ne, já asi omdlím. Celé to složení vypadá trochu, jako by to byl nějaký lektvar od čarodějnice žijící někde v bažině. Už si představuji, jak bych si ho vyrobila sama. „Takže do kotlíku nejdřív rozdrolím kostku kvasnic, nakapu 5 kapek extraktu z ovčí vlny a jako hlavní ingrediencíju přidám játra z právě usmrceného bílého žraloka. Pro zlepšení chuti ještě 2 kapky netopýří krve a 1 slepičí pařát. Už stačí jen kouzelné zaříkadlo, třikrát se otočit, plivnout a elixír je hotový.“

Doufám, že ten zázračný krém z lékárny bude fungovat a můj zadek se uzdraví, když už kvůli němu musel zemřít žralok.

No nic, jdu si namazat pozadí. Hned potom pošlu finanční příspěvek organizaci chránící oceány a večer se znovu podívám na film Davida Attenborougha, Život na naší planetě, abych očistila své černé svědomí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz